Hoppa till huvudinnehåll

Finländare nära det brinnande huset i London: Hemskt att tänka att människor är instängda där

Tjock rök väller ut ur det brinnande 27-våningshuset.
Tjock rök väller ut ur det brinnande 27-våningshuset. Tjock rök väller ut ur det brinnande 27-våningshuset. Bild: EPA/ANDY RAIN London,eldsvådor

Melinda Sulkama berättar att hon från sina köks- och badrumsfönster ser ett tjockt rökmoln. Sulkama bor en knapp kilometer från brandplatsen.

Melinda Sulkama, 30, vaknade tidigt på morgonen av att räddningsfordonens sirener tjöt.

- Från fönstren i köket och badrummet ser man tjock rök. Jag tittade på nyheterna och och märkte att det brinner i grannskapet.

Efter det kunde Sulkama inte sova längre. Hon bor nära metrostationen Shepherd´s Bush, en knapp kilometer från det brinnande 27-våningshuset.

- Det är hemskt att tänka att det finns människor instängda i det brinnande huset och att de inte kan ta sig ut. Det är tragiskt, man blir fullkomligt stum, säger Sulkama.

Tjock rök vid brinnande hus i London.
Tjock rök vid brinnande hus i London. Bild: AFP / Lehtikuva eldsvådor,London

Londonborna erbjöd övernattning

Helikoptrar surrar fortfarande över området. På sociala medier letar människor efter sina anhöriga och många erbjuder övernattning, berättar Sulkama.

Myndigheterna har uppmanat dem som bor i närheten av branden att inte öppna fönstren och hålla sig inomhus. Sulkama tänker ändå gå till jobbet som vanligt.

- En del av metrolinjerna som går genom området har stängts. Det kan med andra ord bli rusning, säger Sulkama.

Texten baserad på en artikel av Johanna Kippo/ Yle Uutiset

Läs mera:

Jättebrand i bostadshus i London - antalet döda stiger

Åtminstone tolv personer har omkommit och omkring 70 har skadats efter en våldsam brand i ett bostadshus i London. Ögonvittnen uppger att många människor blev instängda i sina bostäder. Antalet döda befaras stiga.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes