Hoppa till huvudinnehåll

Nya Raseborgslåten är här - Hem igen

Tre unga vuxna poserar avslappnat på en järnvägsperrong. Det är två kvinnor och en man. Man ser räls och i bakgrunden en bro för biltrafik. Det är sommar..
Låten lanserades på järnvägsstationen i Karis. Emilia Ekström, Joseph och Clarissa sjunger "Hem igen" tillsammans med Mikko Sipola som inte syns på bilden. Tre unga vuxna poserar avslappnat på en järnvägsperrong. Det är två kvinnor och en man. Man ser räls och i bakgrunden en bro för biltrafik. Det är sommar.. Bild: Raseborgs stad Västnyland,Raseborg,Karis,Karis järnvägsstation,Finland 100,musiker,musikvideor

Nu har Raseborg en helt egen låt. Hem igen - Kotiin taas lanserades den 14 juni. Den är tillägnad alla raseborgare och är en del av Finlands 100-årsjubileum.

De lokala artisterna Clarissa, Emilia Ekström, Joseph och Mikko Sipola sjunger låten på både svenska och finska.

Projektledare för musiksatsningen är Niklas Rosström. Han står för text och musik i samarbete med musikprocudenten Erik Nyholm och Pasi Hiihtola.

Det finns också en musikvideo till låten.

Temaåret till ära har Raseborgs stad tagit fram en bestående gåva som lever kvar även under de kommande 100 åren, beskriver staden på sin webbplats.

Du kan lyssna på låten och se videon här.

Läs mera:

Raseborg firar Finlands 100 år med en tvåspråkig sång

Raseborgs stad beskriver den tvåspråkiga låten Jag kommer hem - Tulen kotiin som en 100-års gåva till raseborgarna. Musiken ska vara en bestående gåva som finns kvar också de kommande 100 åren.