Hoppa till huvudinnehåll

Sexköp i Finland?

en gågata med män i boxers i ett skylttfönster
en gågata med män i boxers i ett skylttfönster Sex,Sexköpare,Finland,sex och sånt

Får man köpa sex i Finland? Skulle så gärna vela ha analsex, vad ska man ta sig till?

Analsex är något man kan testa på på olika sätt och det behöver inte alls vara något som man betalar för. Det vanligast sättet att ha analsex på är att man smeker sig själv eller någon annan på rumpan och runt analöppningen. Man kan sätta in ett finger eller flera eller så kan man ha analt samlag genom att sätta in snoppen i analen eller eventuellt en dildo.

När det kommer till att köpa sex säger lagen i Finland att det inte är förbjudet att köpa sex av någon som på egenhand säljer sex. Men det är förbjudet att köpa sex av någon som är ett offer för människohandel eller om sex blir vidare förmedlat av en annan människa vilket det är i de allra flesta fall i Finland vilket gör sexköpandet krångligt. Tanken är att om det är någon som själv tycker att det känns bra att sälja sex och vill göra det ska det vara tillåtet. Men genast om det finns någon annan inblandad som tar en stor del av inkomsterna är det inte okej. Problemet är att om man verkligen vill köpa sex är det ganska svårt att veta om det är lagligt eller inte. Själv är jag lite fundersam över detta med att köpa sex eftersom de som säljer sex ofta inte alls mår så bra och t.ex. finansierar ett drogberoende med pengarna. Därför skulle jag definitivt rekommendera att man har sex med någon som är med på samma noter som man själv och som man kanske har en relation med eller vet att man trivs med. Om det är så att man har en trygg och bra relation kan man föreslå analsex. Om den andra parten inte är med på det måste man självklart avstå, men analsex behöver inte vara något så kinky och konstigt att det måste uteslutas helt.

Hälsningar,
Suss Åhman, sakkunnig i sexualitet

Sex & sånt

Skriv till Sex och Sånt

Skriv till Sex & sånt-podden

Inga artiklar hittades med den valda bokstaven. Var god välj en annan.

 • Medicin och andra knep mot tidig utlösning

  Att vara närvarande under sex kan vara bättre än medicin.

  Ett medellångt samlag är kortare än Metallicas låt Nothing else matters. Så till skillnad från vad många kanske tror är det inte så att man måste hålla ut i en halvtimme för att vara ”normal”. Men kommer man för tidigt finns det knep att ta till.

 • Sex med HIV-positiv, är jag smittad?

  Smittad om jag hade sex med en som är HIV positiv?

  Jag har haft sex med en som är HIV-smittad. Hon berättade dagen efter det att vi hade sex. Är det 100% att jag är smittad, eller finns det en chans att jag inte är det?

 • Avbrutet samlag - hur stor risk att bli gravid?

  Chans att bli gravid vid avbrutet samlag?

  Min pojkvän och jag har oskyddat sex, men han drar ut den precis innan det går för honom. Hur stor är chansen att jag blir gravid då? Jag undrar också om det är möjligt för spermierna att tränga igenom trosan och in i slidan?

 • Är jag bög?

  Betyder det att jag är bög?

  Jag är en pojke i militären med ett mentalt problem. Jag har en flickvän, men jag har börjat se på andra män på ett sexuellt sätt. Jag undrar om det är normalt att i ett så här sent skede i livet inse att man kan vara bög? Men en annan sak är att jag ibland när jag står och väntar på duschturen och ser de andra duscha så är det lite genant att stå och köa med ett halv stånd på hela tiden, hur ska ja bära mig åt att kunna gå och duscha utan att behöva skämmas ögonen ur mig ... snälla hjälp mig.

 • Kan någon någonsin tycka om mig?

  Hur kan någon vara intresserad va mig?

  Jag har aldrig haft ett förhållande. Det är inte det att jag inte vill eller är intresserad, men jag har dåligt självförtroende. Ur min synpunkt kan jag inte se hur någon skulle vara intresserad av mig. Jag har många vänner, både brudar och karlar men jag lyckas inte bli mer än vän med karlarna, friendzoned. I min hjärna ser jag det som en omöjlighet att någon skulle kunna bli intresserad av mig. Hur ska jag få ett bättre självförtroende, våga testa på förhållande? Mår dåligt över detta.

 • Är jag pedofil?

  Räknas jag som pedofil?

  Jag är en 25-årig tjej som har haft sex med en tio år yngre kille. Kan jag räknas som pedofil då?

 • Var får jag undersöka min bröst?

  Får man undersöka sina bröst gratis någonstans?

  Hej, är en tjej på 21 år som undrar om man gratis får fara och kolla sina bröst? Vart far man då? Man ska ju själv kolla sina bröst efter mensveckan, men det gör man ju inte ofta. Om man är osäker kan man väl fara någonstans?

 • Varför vill alla ha sex?

  Varför vill så många ha sex med varandra?

  Hej! Jag har undrat jättelänge varför många vill ha sex med varandra hela tiden?

 • Vill ha barn - när har jag ägglossning?

  Har jag ingen ägglossning eller gör jag något fel?

  Jag är en gift tjej på 21 år som gärna skulle vilja ha barn, men det har inte lyckats. Nu är jag bekymrad över min ägglossning. De jag har pratat med vet exakt när de har ägglossning, men det vet inte jag, så jag gick till apoteket och köpte tester men varje gång jag har testat har det visat negativt. Gör jag något fel eller är det något fel på mej? Och har man ägglossning varje månad? Jag längtar efter barn!

 • Varför skäms vi över sex?

  Sexpartners, fetischer och oskuld. Allt kan ge skamkänslor.

  Sexpartners, fetischer och oskuld. Allt kan ge skamkänslor. Men varför skäms vi egentligen över sex och sexualitet? Och hur kan vi få bort skammen?