Hoppa till huvudinnehåll

Biljetter i papp gör comeback i Helsingforstrafiken

Den nya resekortläsarn på Järnvägstorget.
Enkelbiljetten i papp ska visas upp för kortläsaren precis som det vanliga resekortet. Den nya resekortläsarn på Järnvägstorget. Bild: Arda Yildirim resekort,Resekort och -biljetter,Kortläsare,kortläsare

Det händer mycket i kollektivtrafiken i huvudstadsregionen på måndag. En efterlängtad förnyelse är att du nu kan köpa engångsbiljett på förhand.

Hör du till dem som inte vill använda mobilapplikationer eller biljettautomater är räddningen här på måndag.

Helsingforsregionens trafik börjar då sälja engångsbiljetter i papp, som man kan köpa på förhand för att sedan stämpla (i de digitala kortläsarna) när man stiger ombord.

Kunden kan köpa flera engångsbiljetter åt gången och sedan använda dem vid behov.

Biljetten i papp har samma pris och samma resezoner som den engångsbiljett som kan köpas i biljettautomaten: en enkelbiljett inom staden kostar 2,90 för vuxna och en regionbiljett 5,00.

Engångsbiljetten i papp kan köpas hos HRT men också i R-kiosker och i flera varuhus och större affärer: Stockmann, Citymarket och Prisma.

Flera förändringar på måndag

Att engångsbiljetten införs har att göra med en hel del andra förnyelser som träder i kraft på måndag, samtidigt som sommartidtabellerna tas i bruk.

På måndag slutar konduktörerna sälja biljetter i lokaltågen. Biljetterna i lokaltågen ska antingen köpas på förhand eller med resekortet, eller så med mobilen.

Korrigering: 15.6.2017 kl.13.36 har ordet närtåg ändrats till lokaltåg.