Hoppa till huvudinnehåll

Obesegrade mästaren gör comeback - för att möta MMA-stjärna

Floyd Mayweather Jr. på en basketmatch.
Floyd Mayweather Jr. går upp i ringen mot MMA-stjärnan McGregor. Floyd Mayweather Jr. på en basketmatch. Bild: / All Over Press Floyd Mayweather,object type

Det har länge ryktats om en eventuell sammandrabbning mellan boxaren Floyd Mayweather Jr. och mixed martial arts-profilen Conor McGregor. Enligt den officiella bekräftelsen blir boxningsmatchen nu av i Las Vegas den 26 augusti.

I slutet av år 2016 tog den 28-årige McGregor boxningslicens och var därmed formellt redo för match. Därefter har det mesta handlat om gräl om pengar, men nu är parterna överrens.
Hoppa över Twitterpostning

Matchen innebär samtidigt en comeback till ringen för den 40-årige Mayweather, som räknas som favorit i den tolv ronder långa dusten. Inför mötet med McGregor är Mayweathers saldo 49 segrar och noll förluster.

Av de 49 segrarna har 26 kommit på knockout.

Conor McGregor under en presskonferens.
Conor McGregor, MMA-stjärna. Conor McGregor under en presskonferens. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Conor McGregor

Den 28-årige McGregor är i sin tur en av MMA-organisationen UFC:s mest lysande stjärnor. Förra hösten blev han den första fightern att vinna en titel i två olika viktklasser.

– Floyd Mayweather är alla tiders bästa och Conor den största i vår gren. Jag trodde att det här var omöjligt att genomföra men tiden var mogen och vi kom överrens, sade UFC-basen Dana White enligt nyhetsbyrån AFP.

Hur går det i matchen Mayweather - McGregor

Boxningsrutinen avgörs - Mayweather vinner
76.6% (147 röster)
MMA-bakgrunden till trots, McGregor triumferar
23.4% (45 röster)
Antal avgivna röster: 192

Mötet mellan Mayweather och McGregor förväntats bli en av de mest penningstinna någonsin, och förväntas generera med inkomst för de involverade än mötet Mayweather-Pacquiaco för ett år sedan.

Hoppa över Twitterpostning


Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport