Hoppa till huvudinnehåll

Trots åttonde plats och ligacupfinal - tränaren får gå

Claude Puel var tränare för Southampton 2016-2017.
Claude Puel var tränare för Southampton säsongen 2016-2017. Claude Puel var tränare för Southampton 2016-2017. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Southampton FC,Claude Puel

Fransmannen Claude Puel har fått sparken från posten som tränare för Premier League-klubben Southampton. Den 55-årige Puels första och enda säsong vid rodret gav en åttonde plats i serien och en första cupfinalplats på 14 säsonger.

Beskedet kom sent på onsdagskvällen.

De några meningarna på klubbens webbplats visste berätta att fransmannen får gå med omedelbar verkan, följt av de sedvanliga hyllningarna och lyckoönskningarna inför framtiden.

– Jakten på en ny tränarstab är igång. Vi är övertygade om att vi kommer att hitta rätt sorts lösning som är i linje med den långsiktiga visionen för klubben, avrundades meddelandet.

Det här med långsiktighet har kanske inte präglat verksamheten de senaste åren på Englands sydkust.

Puel kom till klubben förra sommaren från Nice och efterträdde Ronaldo Koeman på posten. Hans sejour i Southampton bjöd på 45 matcher: 19 segrar, 10 oavgjorda och 16 förluster.

Höjdpunkten under Puels era blev ligacupfinalen mot Manchester United i februari. Matchen slutade i en 2-3 förlust för Puels Southampton.