Hoppa till huvudinnehåll

Ingen polisutredning om påstådd nazihälsning under Sannfinländarnas partimöte

Sannfinländare på partikongress i Jyväskylä 11.6.2017.
Sannfinländare på partikongress i Jyväskylä 11.6.2017. Sannfinländare på partikongress i Jyväskylä 11.6.2017. Bild: Lehtikuva Sannfinländarna,partier,möten,politik

Det blir ingen polisutredning om ärekränkning i anslutning till A-studios sändning den 13 juni om splittringen av Sannfinländarna.

Två personer polisanmälde ärendet eftersom de ansåg att de i tv-programmet felaktigt stämplades som nazister.

Enligt personerna påstods i programmet att de skulle ha gjort nazihälsningar på Sannfinländarnas partimöte i Joensuu 10-11 juni.

Helsingforspolisen meddelar att det inte finns någon misstanke om brott i det här fallet. Polisen säger att de personer som polisanmälde ärendet inte utpekades i A-studio.

Enligt polisen påstods inga namngivna personer ha gjort nazihälsningar under partimötet utan frågan behandlades kortfattat och på ett allmänt plan.

Riksdagsledamoten Tiina Elovaara som lämnat Sannfinländarna och anslutit sig till Nytt alternativ sade i programmet att det under partimötet gjordes opassande hälsningar då Jussi Halla-aho valdes till ny partiordförande.

Halla-aho sade att han inte såg några nazihälsningar på mötet och att det säger sig självt att han inte godkänner sådana hälsningar.

Nedan finns en inspelning av A-studio den 13 juni. Klicka på länken för att ta del av ordväxlingen som pågår ungefär en minut. De som medverkar är Tiina Elovaara, Jussi Halla-aho och programvärden Annika Damström.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes