Hoppa till huvudinnehåll

Andersson imponerar – otrolig förbättring av personliga rekordet

Saga Andersson, inomhus-VM 2016.
Saga Andersson hoppade 432 i Kuortane. Saga Andersson, inomhus-VM 2016. Bild: Yle/Tomi Hänninen saga andersson

Esbo IF:s Saga Andersson hade en mycket lyckad stavtävling i Kuortane. Hon förbättrade sitt utomhusrekord med hela tolv centimeter och slutade tvåa med 432.

I Paavo Nurmi Games i tisdags var Saga Andersson ytterst nära att klara 426 och sätta nytt personligt rekord. Den gången gick det inte vägen men med gjorde det i stället i Kuortane.

I fina väderförhållanden klarade hon nu 432 i sitt första försök. Det är en förbättring av utomhusrekordet med hela tolv centimeter och sju centimeter bättre än rekordet inomhus.

17-åringen gick nu upp som fyra genom tiderna i Finland efter Minna Nikkanen, Wilma Murto och Vanessa Vandy.

Andersson hade svårigheter på sin ingångshöjd 397 som hon klarade först i det tredje försöket. Efter det gick tävlingen galant och hon klarade 407, 417, 422, 427 och 432 i första försöket.

Saga Anderson gjorde också tre försök på 437 men det blev för högt den här gången. Andersson slutade tvåa i tävlingen efter Olga Mullina.

Minna Nikkanen klarade 422 och slutade trea.

Samtliga resultat från tävlingarna i Kuortane hittar ni här.

 • Norsk tidning: Johaug kan överklaga civilt

  Advokat: Domen bryter mot proportionalitetsprincipen.

  På tisdagen kom domen: Therese Johaugs 13 månader långa avstängning förlängdes av idrottens skiljedomstol Cas till 18 månader, men ännu är nödvändigtvis inte sagan all i fallet Johaug uppger norska Dagbladet.

 • Gymnasieelever kritiska till reformen av studentexamen

  Betyget allt viktigare på bekostnad av inträdesproven.

  Gymnasielever vid Vasa Övningsskola tycker inte att studentexamensreformen är en bra idé. De vill att inträdes- och urvalsproven ska finnas kvar och att studentexamen inte ska betonas tyngre. Studiehandledarna välkomnar en förändring men säger att de behöver veta vad som beslutas och det i tid.

 • Emil Lindholm och Niclas Grönholm – motorsportklanens nya generation

  Emil Lindholm och Niclas Grönholm: Bensin i blodet.

  Småkusinerna Emil och Niclas har två månader i åldersskillnad. Hemmen ligger nära varandra och grundskolan gick killarna i samma skola. Och så har de en till gemensam nämnare: motorsport. ”Bastis” och ”Bosses” söner trivs även de i köroverall.

 • Äldre man drunknade i Ekenäs

  Räddningsverket lyckades inte rädda mannen.

  En äldre man drunknade i Ekenäs i morse. Mannen slant på en simstege och slog sitt huvud.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport