Hoppa till huvudinnehåll

Katy Perry skrev Twitterhistoria – först över 100 miljoner följare

Katy Perry: Prismatic World Tour
Katy Perry - bäst på Twitter, åtminstone räknat i antalet följare. Katy Perry: Prismatic World Tour Bild: Yle/Christie Goodwin

En historisk milstolpe är nådd i mikrobloggen Twitters och popstjärnan Katy Perrys gemensamma historia.

Katy Perry är den klarast lysande stjärnan på Twitterhimlen. Hon har redan en tid varit den användare som har flest följare.

Nu kan hon stoltsera med att vara den första användaren som har över 100 miljoner följare.

Twitter firade med en tweet (vad annars?) där företaget gratulerar Perry för bedriften och ser tillbaka på hennes populäraste inlägg på mikrobloggen.

Hoppa över Twitterpostning

Katy Perrys Twitterkonto, @katyperry, skapades i februari 2009. Sedan dess har över 8 500 meddelanden skrivits i hennes namn.

Hoppa över Twitterpostning

Katy Perry skrev sitt första inlägg på Twitter den 21 februari 2009. I inlägget berättar hon att hon har anlänt till Berlin och att hon känner sig bättre efter att ha varit sjuk.

I skrivande stund är popstjärnan Justin Bieber tvåa på listan över personer med flest följare, knappt 97 miljoner, och trea är USA:s tidigare president Barack Obama, nästan 91 miljoner följare.

Flera twitterstjärnor hittar du på listan över de 100 personer, företag och instanser som har flest följare.

 • Kulturminister Terho debuterar som kompositör

  Terhos verk spelades för första gången i Kuopio.

  Kulturminister Sampo Terho (Blå) debuterade som kompositör då hans verk Satavuotiaalle Suomelle framfördes i Kuopio. För orkesterversionen ansvarade kapellmästare Hekki Elo som beskriver kulturministerns vision om verket som väldigt tydlig. - Vi träffades ett antal gånger och utgick från det vi kom fram till då.

 • Otroliga sagan fullbordad – lilla Östersund vidare i Europa League

  Slog Zorja Luhansk och är klart för Europa League-slutspel.

  Det ska spelas Europa League på andra sidan nyår i Östersund. Den svenska uppstickaren slog Zorja Luhansk och är klart för slutspel – med en omgång kvar. "Man ville inte att matchen skulle ta slut. Man njuter verkligen", säger Saman Ghoddos.

 • USA: Julens högtidshandel är igång

  Ny slags julhandel:Thanksgiving, Black Friday, Cyber Monday.

  Thanksgiving och Black Friday präglar starten på handelns helg i USA. På måndag blir det Cyber Monday. Sen är den amerikanska julhandeln i full gång. 560 dollar är gåvobudgeten för medelamerikanen.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje