Hoppa till huvudinnehåll

Katy Perry skrev Twitterhistoria – först över 100 miljoner följare

Katy Perry: Prismatic World Tour
Katy Perry - bäst på Twitter, åtminstone räknat i antalet följare. Katy Perry: Prismatic World Tour Bild: Yle/Christie Goodwin

En historisk milstolpe är nådd i mikrobloggen Twitters och popstjärnan Katy Perrys gemensamma historia.

Katy Perry är den klarast lysande stjärnan på Twitterhimlen. Hon har redan en tid varit den användare som har flest följare.

Nu kan hon stoltsera med att vara den första användaren som har över 100 miljoner följare.

Twitter firade med en tweet (vad annars?) där företaget gratulerar Perry för bedriften och ser tillbaka på hennes populäraste inlägg på mikrobloggen.

Hoppa över Twitterpostning

Katy Perrys Twitterkonto, @katyperry, skapades i februari 2009. Sedan dess har över 8 500 meddelanden skrivits i hennes namn.

Hoppa över Twitterpostning

Katy Perry skrev sitt första inlägg på Twitter den 21 februari 2009. I inlägget berättar hon att hon har anlänt till Berlin och att hon känner sig bättre efter att ha varit sjuk.

I skrivande stund är popstjärnan Justin Bieber tvåa på listan över personer med flest följare, knappt 97 miljoner, och trea är USA:s tidigare president Barack Obama, nästan 91 miljoner följare.

Flera twitterstjärnor hittar du på listan över de 100 personer, företag och instanser som har flest följare.

  • Internationell konstnär skapar stor konst i Vasa

    Ricky Lee Gordon vill sprida glädje med sin muralmålning.

    En tidigare färglös och tråkig höghusvägg i Vasa pryds från och med denna vecka av ett storslaget bergslandskap. Det är den internationellt kända konstnären Ricky Lee Gordon som skapar en muralmålning inom ramen för gatukonstfestivalen UPEA17.

  • Nextjet: Vi har fått ordning på ekonomin

    Anser inte att man bryter mot marknadsföringslagen.

    Flygbolaget Nextjet anser inte att företaget bryter mot marknadsföringslagen. Dessutom är finanserna nu i ordning och flygbolaget har ansökt om permanent transporttillstånd säger Robert Allard på Nextjet.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje