Hoppa till huvudinnehåll

Norsk skidåkare laddar upp för OS med dokusåpa: ”Johaug hade passat bättre”

Martine Ek Hagen, norsk skidåkare.
Martine Ek Hagen brukar normalt tävla i skidspåren. Nu försöker hon vinna en norsk dokusåpa. Martine Ek Hagen, norsk skidåkare. Bild: VL.SmirnovITAR-TASS/All Over Press Martine Ek Hagen

Martine Ek Hagen väljer en annorlunda uppladdning inför OS-säsongen. Längdskidåkaren deltar just nu i inspelningen av den norska dokusåpan Farmen – till landslagskompisarnas stora förvåning.

Det är den norska tidningen Dagbladet som berättar om att den 23-åriga skidåkaren Martine Ek Hagen väljer att satsa på reality-tv som en del av förberedelserna inför nästa säsong.

Tidningen har inte fått tag på Ek Hagen själv, hon han nämligen sin telefon avstängd under inspelningen av en kändisversion av dokusåpan Farmen.

Däremot kommenterar de övriga norska landslagsåkarna gärna kollegans oväntade val.

– Överraskande, men mycket roligt. Att göra något annat och koppla av med Farmen kan säkert bara vara positivt, säger sprintstjärnan Maiken Caspersen Falla.

– Väldigt överraskande. När jag hörde det tänkte jag bara ”Oj, Martine”. Det är inget jag vetat om, hon har lyckats hålla det hemligt, konstaterar Ingvild Flugstad Östberg.

"Blir vän med alla"

Som tävlingsmänniskor analyserar skidåkarna givetvis också Martine Ek Hagens chanser att lyckas i dokusåpan.

– Martine är social och lätt att tycka om. Jag tror att hon kan överraska, hon är stark och mångsidig, säger Heidi Weng.

– Jag tror att det kommer att gå bra för henne. Hon hamnar inte i konflikter. Martine blir vän med alla och passar bra in i alla grupper, det är en fördel, säger Flugstad Östberg.

"Björgen ingen typisk husmor"

I Farmen ska deltagarna leva på en isolerad bondgård utan elektricitet och rinnande vatten, samtidigt som de får sysslor och uppdrag att utföra på gården.

Ett koncept som skulle passa en viss norsk skidstjärna särskilt bra.

– Marit Björgen är säkert lämpligare än mig, men hon är ingen typisk husmor hon heller. Therese Johaug är däremot den perfekta deltagaren. Hon har hela Farmen-paketet. Therese hade passat bättre in än alla oss andra, säger Ingvild Flugstad Östberg.