Hoppa till huvudinnehåll

Ny seger för Helenius – vann efter sex ronder

Robert Helenis höjer armarna och firar i ringen
Robert Helenius vann igen. Robert Helenis höjer armarna och firar i ringen Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press sport,boxning,Robert Helenius,Helenius

Robert Helenius tog sin 25:e seger som proffs då han besegrade ryssen Jevgenij Orlov i Tallinn. Domaren bröt matchen efter sex ronder.

Robert Helenius skulle egentligen ha mött britten Ian Lewinson i galan i Tallinn. Men Lewinson fick inte sitt boxningstillstånd av det brittiska förbundet och med kort varsel klev ryssen Jevgenij Orlov in som motståndare.

Den 38-årige ryssen hade inför matchen mot Helenius vunnit 17 matcher som proffs och rankades på 270:e plats i världen.

Det sena bytet störde inte Helenius som vann matchen. Helenius var den aktivare boxaren genast från start och fick in några riktigt bra träffar tidigt i matchen.

Orlov lyckades stå emot i sex ronder men då valde domaren att avbryta matchen och Helenius vann på teknisk knockout.

– Det känns bra. Han är en stor och tuff motståndare. Tack till alla som var här, nu ser jag fram emot nästa match, sa Helenius i sin segerintervju.

I potten fanns också WBC-förbundets International Silver-titel som Helenius nu alltså lade beslag på.

Robert Helenius har nu vunnit 25 av sina 26 proffsmatcher. Den enda plumpen i protokollet är förlusten mot Johann Duhaupas i april förra året.

 • Pedersörestyrelsen granskade tomt för bollhall

  Sursik eller något annat? Beslut kommer i höst.

  Ryms bollhallen invid ishallen i Pedersöre, eller ska man söka en annan tomt? I måndags inspekterade kommunstyrelsen idrottsområdet på Sursik för att kunna fatta ett beslut i höst.

 • Norsk tidning: Johaug kan överklaga civilt

  Advokat: Domen bryter mot proportionalitetsprincipen.

  På tisdagen kom domen: Therese Johaugs 13 månader långa avstängning förlängdes av idrottens skiljedomstol Cas till 18 månader, men ännu är nödvändigtvis inte sagan all i fallet Johaug uppger norska Dagbladet.

 • Gymnasieelever kritiska till reformen av studentexamen

  Betyget allt viktigare på bekostnad av inträdesproven.

  Gymnasielever vid Vasa Övningsskola tycker inte att studentexamensreformen är en bra idé. De vill att inträdes- och urvalsproven ska finnas kvar och att studentexamen inte ska betonas tyngre. Studiehandledarna välkomnar en förändring men säger att de behöver veta vad som beslutas och det i tid.

 • Emil Lindholm och Niclas Grönholm – motorsportklanens nya generation

  Emil Lindholm och Niclas Grönholm: Bensin i blodet.

  Småkusinerna Emil och Niclas har två månader i åldersskillnad. Hemmen ligger nära varandra och grundskolan gick killarna i samma skola. Och så har de en till gemensam nämnare: motorsport. ”Bastis” och ”Bosses” söner trivs även de i köroverall.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport