Hoppa till huvudinnehåll

Pargassystrar vann internationell teckningstävling

Hand som tecknar
I teckningstävlingen deltog hundratusentals bidrag. Hand som tecknar ritar

Systrarna Hilma och Kaisla Holkko från Pargas har vunnit en internationell teckningstävling.

Tävlingen är den största i sitt slag och bland 700 000 deltagare var det till slut systrarna Holkko som lyckades knipa segrarna i sina individuella serier.

färgrann teckning som symboliserar vänskap av Hilma Holkko.
Hilma Holkkos tävlingsbidrag. färgrann teckning som symboliserar vänskap av Hilma Holkko. Bild: OP Ryhma teckningskonst,teckningstävling

Den internationella finalen i tävlingen ”Internationaler Jugendwettbewerb” arrangeras årligen i något av de sju deltagarländer och i år var Finland värd för finalen. Vinnarna utsågs på fredagskvällen i Helsingfors.

Finland lyckades väl i finalen och i tävlingsserien 6-8-åringar gick segern till Hilma Holkko. I tävlingsserien 9-10-åringar segrade systern Kaisla Holkko.

Färgrann teckning föreställande två flickor av olika börd symboliserande vänskap av Kaisla Holkko.
Kaisla Holkkos tävlingsbidrag. Färgrann teckning föreställande två flickor av olika börd symboliserande vänskap av Kaisla Holkko. Bild: OP Ryhma teckningskonst,Teckningstävling,kaisla holkko

I den internationella finalen deltar de nationella tävlingarnas vinnare från sju olika länder. I år arrangerades tävlingen för 47:e gången och närmare 700 000 teckningar lämnades in.

- Hilma Holkko vann sin serie även ifjol så det här är hennes andra seger på raken, säger Andelsbankens brandmanager Petteri Mesikämmen som satt i juryn. Kaisla Holkkos arbete var verkligen fint och stod ut i sin serie. Bidragen höll hög kvalitet och flickorna fick nog ingen hemmafavör trots att finalen gick av stapeln i Helsingfors.

Huvudtemat för årets teckningstävling var ”Vänskap är färggrant”.