Hoppa till huvudinnehåll

Problem med rättegången mot skådespelaren Bill Cosby - juryn kan inte enas

Bill Cosby anländer för sjätte dagen till rättegången i Pennsylvania.
Bill Cosby anländer för sjätte dagen till rättegången i Pennsylvania. Bill Cosby anländer för sjätte dagen till rättegången i Pennsylvania. Bild: AFP / Lehtikuva Bill Cosby

Rättegången mot skådespelaren Bill Cosby går inte att genomföra eftersom juryn inte har kunnat nå samstämmighet i fallet. Cosby åtalas för sexuellt ofredande.

Domaren vid domstolen i Pennsylvania förklarade i dag att rättegången är ogiltig. Juryn har varit oenig och det är omöjligt att nå samstämmighet om åtalen mot Cosby.

Jurymedlemmarna har i 53 timmar diskuterat huruvida Cosby är skyldig eller oskyldig.

Enligt åklagaren kommer åtal att väckas på nytt.

Åtalas för sexuellt ofredande

Den 79-åriga före detta tv-stjärnan åtalas för att ha förgripit sig på en kvinna år 2004. Cosby misstänks ha drogat och sexuellt ofredat Andrea Constand.

Bill Cosby ställs inför rätta.
Bill Cosby ställs inför rätta. Bild: EPA/TRACIE VAN AUKEN Bill Cosby

Bill Cosby har förnekat alla anklagelser och sagt att närkontakten med Constand skedde i samförstånd.

Cosby har anklagats av närmare 60 kvinnor som säger att han drogat och förgripit sig på dem, men bara ett av fallen har lett till rättegång.

Om den 79-årige Cosby befinns skyldig kan han dömas till minst tio års fängelse.

Parterna kom redan år 2006 överens i frågan, men åklagaren tog upp fallet på nytt 2015 efter att det kommit fram nya bevis.

Cosbys karriär grusades

Anklagelserna mot Cosby har förstört det rykte han byggde upp på 1980-talet då han gjorde succé som barnläkaren och familjefadern Cliff Huxtable i tv-serien The Cosby Show.

Cosby kallades då för America’s Dad – USA:s pappa.