Hoppa till huvudinnehåll

Efter segern: Räkna med Robbe i ringen ytterligare två gånger i år

Robert Helenius har tuffare motståndare i sikte efter segern över Jevgenij Orlov,
Robert Helenius har tuffare motståndare i sikte efter segern över Jevgenij Orlov. Robert Helenius har tuffare motståndare i sikte efter segern över Jevgenij Orlov, Bild: Lehtikuva Robert Helenius

Robert Helenius vann sin första fajt på ett halvår, och nu satsar hans team på att få en tätare matchtakt för tungviktaren. Boxarens manager vet vilka drömmotståndarna är.

Domaren hade knappt avbrutit Helenius match mot Jevgenij Orlov och utropat Borgåboxaren till segrare innan blickarna riktades mot kommande duster.

– Det är mycket troligt att vi ännu boxas två gånger innan jul, säger managern Markus Sundman till Ilta-Sanomat.

– Om vi bara hittar tillräckligt bra matcher, som intresserar alla, säger Sundman.

Joseph Parker lockar

Helenius manager berättar för tidningen att en lockande potentiell motståndare är 25-årige nyzeelänningen Joseph Parker som just nu har WBO:s mästarbälte.

Ett annat namn som nämns är amerikanen Deontay Wilder.

– Nu har vi en seger i ryggen och kan i lugn och ro planera för fortsättningen. Vi försöker att inte hamna i ett panikläge på nytt, det gäller för oss att vara aktiva, säger Sundman.

"För länge utan action"

Inför lördagens segermatch byttes motståndaren ut på kort varsel.

Ryske nödlösningen Orlov stod upp i sex hela ronder innan matchen avbröts med Helenius som klar segrare.

– Det blev på nytt en lång paus mellan matcherna, ett halvt år. Det är för lång tid utan ”action”. Visst kan man sparra, men mentaliteten är annorlunda när man drar på sig matchhandskarna, säger Helenius till Ilta-Sanomat efter segern i Tallinn.