Hoppa till huvudinnehåll

Finlands volleydamer obesegrade i Europaligan

Laura Pihlajamäki
Laura Pihlajamäki. Laura Pihlajamäki Bild: imago sportfotodienst/ All Over Press volleyboll,Laura Pihlajamäki,Finlands damlandslag i volleyboll,sport

Finlands damlandslag gick obesegrat genom gruppspelet i Europaligan i volleyboll och gick med bred marginal in bland de fyra lag som gör upp om medaljerna i ett slutspel.

Finland var klart för slutspel redan då två matcher återstod i veckoslutets turnering i Vitryssland, men det blev seger i dem också.

Finland besegrade på söndagen värdnationen Vitryssland med 3–0 i set. Segersiffrorna skrevs 25–21, 25–23, 27–25.

– Det är otrolig känsla. Setsiffrorna visar vilket bra jobb vi har gjort. Jag är väldigt stolt över laget, säger kaptenen Laura Pihlajamäki på förbundets webbplats.

Finland spelar den första semifinalen på bortaplan den 28 juni och den andra på hemmaplan den 2 juli.

Motståndare klarna nästa veckoslut.

Källa: FNB

 • Två miljoner på minus i Karleby

  Resultatrisken fortfarande hög enligt ekonomidirektören.

  Ekonomirapporten för perioden januari till juli i år visar ett underskott på cirka 2,1 miljoner euro i Karleby. I resultatet ingår också Karleby Vatten.

 • Rektor om knivdådet i Åbo: Nu gäller det att blicka framåt

  För skolorna är det nu en utmaning att lugna eleverna.

  Efter knivdåden i Åbo gäller det nu för lärarna att kunna lugna eleverna och visa att vuxna är trygga, glada och trevliga och går att lita på. Det säger Elise Kurtén, som är rektor i Sirkkala skola i Åbo.

 • Marockan i Åbo: ”Jag är sorgsen”

  Tror inte att rasismen förvärras i Åbo.

  Mustafa Rafik har bott nästan tio år i Åbo. Han är, liksom alla andra, chockad över knivdådet som krävde två liv och skadade åtta. Att dådet utfördes av en landsman gör ilskan ännu större.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport