Hoppa till huvudinnehåll

Finlands volleydamer obesegrade i Europaligan

Laura Pihlajamäki
Laura Pihlajamäki. Laura Pihlajamäki Bild: imago sportfotodienst/ All Over Press volleyboll,Laura Pihlajamäki,Finlands damlandslag i volleyboll,sport

Finlands damlandslag gick obesegrat genom gruppspelet i Europaligan i volleyboll och gick med bred marginal in bland de fyra lag som gör upp om medaljerna i ett slutspel.

Finland var klart för slutspel redan då två matcher återstod i veckoslutets turnering i Vitryssland, men det blev seger i dem också.

Finland besegrade på söndagen värdnationen Vitryssland med 3–0 i set. Segersiffrorna skrevs 25–21, 25–23, 27–25.

– Det är otrolig känsla. Setsiffrorna visar vilket bra jobb vi har gjort. Jag är väldigt stolt över laget, säger kaptenen Laura Pihlajamäki på förbundets webbplats.

Finland spelar den första semifinalen på bortaplan den 28 juni och den andra på hemmaplan den 2 juli.

Motståndare klarna nästa veckoslut.

Källa: FNB

 • Selänne kan bli invald i NHL:s Hall of Fame

  Beskedet kommer på måndag.

  På måndag kommer beskedet om vilka fyra spelare som kommer att väljas in i NHL:s Hockey Hall of Fame. Ett namn som ligger högt upp på listan är Teemu Selänne.

 • Framtiden oviss för Granlund: ”Jag är inte orolig”

  Kontraktet med Minnesota tar slut den sista juni.

  Mikael Granlunds kontrakt med Minnesota Wild tar slut den sista juni. Finländaren säger sig vara öppen för en fortsättning i klubben och förbereder sig nu för nästa säsong.

 • Båtförare vet ofta inte var de befinner sig

  Kan vara rent av farligt om en nödsituation uppstår.

  Folk som rör sig till havs vet ofta inte sin exakta position och det kan vara besvärligt och till och med farligt om en nödsituation uppstår. Sjöräddare önskar att båtförare var mer förberedda.

 • Ring spelade fram till mål – Schüller bänkad

  New York City FC vann derbyt mot New York Red Bulls.

  Alexander Ring spelade fram till ett mål då hans New York City FC besegrade lokalkonkurrenten New York Red Bulls med 2–0. Rasmus Schüller satt på bänken hela matchen när hans Minnesota kryssade.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport