Hoppa till huvudinnehåll

IFK Mariehamn ny tabelltrea – fjärde raka segern för HJK

Aleksei Kangaskolkka med bollen
Aleksei Kangaskolkka gjorde ett mål mot JJK. Aleksei Kangaskolkka med bollen Bild: Matti Raivio / All Over Press fotboll,IFK Mariehamn,Aleksei Kangaskolkka,kangaskolkka

Robbin Sellin och Aleksei Kangaskolkka såg till att regerande mästarna IFK Mariehamn knep tre poäng mot jumbon JJK och gick upp på tredje plats i tabellen. Laget gick bland annat förbi KuPS som förlorade mot HJK.

IFK Mariehamn tog sin femte seger för säsongen när man besegrade jumbon JJK på hemmaplan med 2–1. Grönvitt fick en smakstart på matchen och avgjorde redan i första halvleken.

– Första 20 minuter var riktigt bra men sedan blev vi kanske lite för rädda. JJK är inget dåligt lag, vi backar hem lite då vi leder men som tur redde vi ut det, sa Tommy Wirtanen till ISTV efter matchen.

Sellin och Kangaskolkka gjorde mål

I den fjärde minuten gav Robbin Sellin hemmalaget ledningen. Aleksei Kangaskolkka spelade in bollen i straffområdet till Sellin som drog till med vänsterfoten och gjorde sitt tredje mål för säsongen.

Hoppa över Twitterpostning

Halvvägs in i den första halvleken spädde Kangaskolkka på till 2–0 då han knorrade in bollen vid målvaktens högra stolpe.

Hoppa över Twitterpostning

JJK har varit ineffektivt under inledningen av säsongen och mot IFK räckte det inte med ett mål för att ta poäng. Samu Suoraniemi reducerade i den 30:e minuten men närmare än så kom laget inte.

IFK:s seger gjorde att laget nu klättrade från sjätte plats till trea i tabellen.

Hoppa över Twitterpostning

HJK vann igen

Tabellettan HJK tog sin fjärde seger på raken då man besegrade KuPS på bortaplan med 2–0. Azubuike Egwuekwe orsakade en straff i den 20:e minuten och Akseli Pelvas var bombsäker från elva meter. Målet var Pelvas fjärde för säsongen.

Hoppa över Twitterpostning

I den 87:e minuten fastställde Hannu Patronen slutresultatet till 2–0 då han nickade in lagets andra mål för kvällen.

HJK toppar tabellen i stor stil och har bara förlorat en match den här säsongen. Den förlusten kom mot VPS i början av maj.

Resultat:

IFK Mariehamn – JJK 2–1
4 min 1–0 Sellin
20 min 2–0 Kangaskolkka
30 min 2–1 Suoraniemi

KuPS – HJK 0–2
20 min 0–1 Pelvas
87 min 0–2 Patronen

Läs också

Nyligen publicerat - Sport