Hoppa till huvudinnehåll

Tregaro hyllar Lipsanen: ”Riktigt roligt att se honom”

Simo Lipsanen landar i sandgropen
Simo Lipsanen hoppade 16,93 i Kuortane. Simo Lipsanen landar i sandgropen Bild: Lehtikuva friidrott,Simo Lipsanen,lipsanen

Simo Lipsanen kommer att hoppa nytt finländskt rekord i tresteg. Det tror Yannick Tregaro som tidigare tränade den flerfaldiga mästerskapsmedaljören Christian Olsson.

Christian Olsson hörde till världens bästa trestegshoppare i början av 2000-talet och vann mängder med guldmedaljer i såväl OS som VM och EM. Under stora delar av karriären tränades han av Yannick Tregaro.

Tregaro var på lördagen på plats i Kuortane och såg Simo Lipsanen göra säsongsdebut och hoppa 16,93, endast sju centimeter från Pertti Pousis finländska rekord.

– Det är riktigt roligt att se honom. Han är avspänd då han hoppar och har bra tajming. Jag trodde att han skulle klara det finländska rekordet, säger han till Yle.

Yannick Tregaro
Yannick Tregaro Yannick Tregaro Bild: Stella Pictures/All Over Press friidrott,Yannick Tregaro,tregaro

Kommer att slå rekordet

Tregaro tror att Lipsanen har allt som krävs för att bli riktigt bra i framtiden.

– Hur bra han kan bli och hur långt han kan hoppa hänger på små saker. Det är fingertoppskänsla men han kommer att slå det finländska rekordet, säger han.

I Sverige är nivå på tresteg lite sämre just nu och det är istället löpningen som tagit över.

– Det går i perioder hela tiden och jag är övertygad om att det kommer att komma fram nya hoppare. Det finns en del stora talanger som kan bli riktigt bra.

– Löpningen är störst just nu och så finns det Daniel Ståhl i diskus och stavhopparen Armand Duplantis är väldigt spännande, säger Tregaro.