Hoppa till huvudinnehåll

Två personer föll i Aura å under veckoslutet

Aura å i Åbo
Arkivbild. Aura å i Åbo Bild: Yle/ Nora Engström Aura å,sommar,sommar

Räddningsverket fick på lördagskvällen vid 23-tiden ta emot ett larm om en cyklist som hade fallit i ån i närheten av Kvarnbron i centrala Åbo.

Enligt uppgifter från Räddningsverket hade en utomstående person hjälpt upp cyklisten ur vattnet och personen som fallit i cyklade sedan vidare.

Turun Sanomat skriver däremot om en berusad kvinna som föll i ån från en båt som körde i Aura å.

Då olyckan var framme låg båten bredvid Förin på västra sidan av ån.

Enligt jourhavande brandmästare hade kvinnan hängt fast i båtens rep då räddningsverket kom till platsen.

Kvinnan skadades inte och räddningsverket drog upp henne på land.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland

 • Arbetslösheten sjunker i rask takt i Egentliga Finland

  Arbetslösheten sjunker snabbast i Nystadsregionen.

  Flera goda nyheter serveras i NTM-centralens färskaste granskning av arbetslöshetssiffrorna. Arbetslösheten minskar och det gäller också långtidsarbetslösa och unga, oberoende av utbildningsbarkgrund. Snabbast sjunker arbetslösheten i Nystadsregionen.

 • Två av Åbooffren kvar på intensiven

  Har knivskador på halsen.

  Två av offren i knivattacken i Åbo får fortsättningsvis intensivvård. Deras tillstånd är ändå stabilt, meddelar Petri Virolainen, sjukhusdirektör på Åbo universitetscentralsjukhus.

 • En av de Åbomisstänkta har släppts - fyra häktade

  Två häktas på sannolika skäl.

  En av de fem som greps i samband med knivdådet i Åbo förra veckan har släppts, meddelar tingsrätten i Egentliga Finland. Den huvudmisstänkta, två 18-åringar och en 28-åring har samtidigt häktats.

 • Bytesbörsen 22 augusti:

  En hel del intressant igen!

  En plog, kättingar, sopkärl, kristallkrona, svarta vinbär, ampelblommor, trädgårdsväxter, Corona-spel och en metallkorg till fritös i veckans Bytesbörs!

 • Barbora Xu vill ena Åboborna på stor konsert

  Hon sjöng och samlade folk på torget efter terrordådet.

  Det var hon som satt och spelade och sjöng invid gravljusen och blommorna på Salutorget på fredagkväll. Bilder av henne fanns i stora internationella medier som The Guardian. Barbora Xu är Åbobo med tjeckiska rötter. Hon spelade på ett kinesiskt stränginstrument som påminner om finsk kantele. Hon sjöng på finska och kinesiska. Nu vill hon samla alla Åbobor till gemensam konsert.

 • Ytterligare en misstänkt marockan begärs häktad

  Den huvudmisstänkte i häktnigsförhandlingar på tisdag kl. 11

  Ytterligare en 18-årig marockan begärs häktad med anledning av knivattacken i Åbo. Häktningsbegäran har lämnats in till Egentliga Finlands tingsrätt. Mannen misstänks på sannolika grunder för två mord och åtta mordförsök utförda i terroristiskt syfte.