Hoppa till huvudinnehåll

Vinden gav världstid på Stockholms stadion

Andre De Grasse vid resultattavlan
Andre De Grasse vann 100 meter i Stockholm. Andre De Grasse vid resultattavlan Bild: EPA/ANDERS WIKLUND friidrott,Andre De Grasse,de grasse

Kanadensaren Andre De Grass löpte 100 meter på 9,69 vid Diamond League-tävlingen i Stockholm på söndagen. Tiden är ändå inte statistikduglig då det blåste en medvind på 4,8 m/s.

100-metersloppet på Diamond League-galan i Stockholm gick vindsnabbt – bokstavligen talat. Hela fem löpare sprang under 10 sekunder och kanadensaren Andre De Grasse vann på mäktiga 9,69.

Men medvind på +4,8 gör att tiden inte kommer att räknas som vare sig årsbästa eller stadionrekord.

På herrarnas 1500 meter blev det däremot världsårsbästa. Timothy Cheruiyot från Kenya löpte på 3.30,77 då han vann före den tidigare världsettan Alsadik Mikhou.

Samtliga resultat från tävlingen hittar ni här.

Källa: FNB-TT

  • May lade fram sitt bud: Ingen EU-medborgare ska tvingas lämna landet

    Merkel: En bra start men alltjämt många öppna frågor.

    Ingen EU-medborgare som befinner sig lagligt i Storbritannien ska tvingas lämna landet efter brexit. Det förslaget kom Storbritanniens premiärminister Theresa May med på EU-toppmötet igår kväll. Britterna menar att det är ett generöst anbud, medan de övriga EU-länderna signalerade att det i förslaget finns många öppna frågor.

  • Miljoner kan förlora hälsovård under nya ”Trumpcare”

    Omröstning för senatens vårdreform redan om en vecka.

    Senatens republikaner har offentliggjort den hälsovårdsreform som har förhandlats fram bakom stängda dörrar och kan innebära att miljoner människor förlorar tillgång till vård. Omröstningen hålls redan om en vecka och både republikaner och demokrater rasar mot hemlighetsmakeriet och tidtabellen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport