Hoppa till huvudinnehåll

VM-guldhjälten avslutar karriären: ”Drömmarna blev sanna”

Vinterns VM-guld i Riga blev en lämplig slutpunkt för Jarno Ihme.
Vinterns VM-guld i Riga blev en lämplig slutpunkt för Jarno Ihme. Vinterns VM-guld i Riga blev en lämplig slutpunkt för Jarno Ihme. Världsmästerskap i innebandy

I vintras var han straffhjälte när Finland blev världsmästare i innebandy. Nu väljer guldmålvakten Jarno Ihme att sluta på topp.

– Den gångna säsongen blev mina drömmar sanna. Jag blev världsmästare och fick spela i den högsta serien i Sverige. Jag har ett verkligt njutbart år bakom mig och jag ser med stolthet tillbaka på min resa, säger Ihme till Uleåborgstidningen Kaleva.

– Det här är rätt tid att avsluta karriären på toppnivå. Jag har fått så mycket av sporten att det inte känns det minsta dåligt att lämna över till andra, säger Ihme som tillsammans med sin sambo väntar stt första barn.

Tre FM-guld i SPV

Jarno Ihme har rötterna i Uleåborg och gjorde sina första ligamatcher för OLS. 2006 flyttade han till SPV i Seinäjoki där han under tio år bland annat vann tre FM-guld. Den gångna säsongen blev Uppsalalaget Sirius i Sverige hans sista klubbadress på elitnivå.

När Finland i december blev världsmästare i Riga genom att i finalen slå Sverige spelade Ihme en avgörande roll. Eero Kosonen stod i mål under själva matchen men i den avslutande straffläggningen kom Ihme in och gjorde räddningarna som gav Finland VM-guldet.