Hoppa till huvudinnehåll

Flera knivhuggningar i Åbo

Åbo universitet fick kvalitetsstämpel

Åbo universitet.
Åbo universitet. Bild: Yle Åboland turun yliopisto

Åbo universitet har efter omfattande åtgärder fått en kvalitetsstämpel för sex år framåt.

Universitetet utvärderades för två år sedan av Nationella centret för utbildningsutvärdering (NCU), men då uppfyllde man inte kriterierna. Bland annat ansågs samverkan med samhället som ett område som universitetet behövde vidareutveckla.

Inom utbildningen förnyar universitetet nu regelbundet undervisningsplanerna och utnyttjar respons från de studerande. De studerandes karriärplanering stöds genom ett välfungerande mentorprogram.

Också forskningen, en ny strategi, verksamhetsplanering och -rapportering har sett över och gjorts mer effektiva.

Vid omauditeringen fick Åbo universitet i fredags därför sin kvalitetsstämpel. Enligt auditeringsgruppen är kvalitetskulturen, som är öppen och bygger på växelverkan, en av universitetets styrkor.

Åbo Akademi klarade redan i fjol sin kvalitetsstämpel för sex år framåt. Alla finländska universitets högskolors kvalitetssystem har auditerats sedan 2005. Den andra auditeringsomgången börjar närma sitt slut och den tredje auditeringsomgången påbörjas 2018.

Omauditeringsrapporten om Åbo universitet finns tillgänglig på utvärderingscentrets webbplats.

  • Världspremiär och zombieparty på Ritz i Vasa

    Tio filmer visas under helgen på filmfestivalen på Ritz.

    I Vasa startar på fredagen en alldeles ny filmfestival: Artists and Aliens Film Festival, som inkluderar filmer från hela världen och visas för första gången på våra filmdukar.

  • Rekordstor trupp till VM – svårt motstånd väntar direkt

    För Nyström/Kaisti väntar världsettorna i andra omgången.

    En vinst och sedan en bra match mot stentuff motstånd, det är målsättningen för Jenny Nyström och Anton Kaisti i VM i badminton som börjar nästa vecka. Bättre träningar under Anu Nieminens ledning ska sedan leda till framgång på sikt.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland