Hoppa till huvudinnehåll

Federer jagar årets första grässeger

Roger Federer servar.
Roger Federer spelar den här veckan i Halle. Roger Federer servar. Bild: imago/Michael Weber/ All Over Press Tennis,Roger Federer

Comebacken på gräs slutade med en oväntad förlust. Nu siktar Roger Federer på att samla på sig självförtroende i Halle.

– En comeback är aldrig lätt, särskilt på gräs där marginalerna är så små, säger den forna världsettan i tennis.

Gräscomebacken i Stuttgart häromveckan mot veteranen och vännen Tommy Haas, rankad 302:a i världen, blev inte som schweizaren Federer tänkt sig.

– Jag kunde ha spelat bättre i Stuttgart, men å andra sidan hade jag matchboll. Det var inte som om jag förlorade med 2–6, 2–6 och att allt var uselt, säger han till ATP-tourens webbplats.

Möter Lu Yen-Hsun

Som uppladdning inför Wimbledon jagar nu schweizaren, som har vunnit tre hardcourttävlingar i år inklusive Australian Open, årets första seger på gräs.

– Det är viktigt för mig, särskilt efter Stuttgart-veckan, att vinna i första omgången och börja komma igång, säger han.

Världsfemman Federer är förstås storfavorit i första omgången mot Lu Yen-Hsun, Taiwan, och dessutom i den turnering han har vunnit flest gånger i karriären (8).

– Min historia här, där jag har spelat så ofta, borde definitivt hjälpa mig att spela bra tennis den här veckan.

– Jag vill ta rätt beslut på tennisbanan och inte ifrågasätta mig för mycket. Jag ska ha rätt fokus, ta en poäng i taget-mentaliteten, säger han.

Federer hade inför turneringen i Stuttgart inte spelat på två månader efter beslutet att stå över grussäsongen, ett beslut han tog för att spara på krafterna. Men att fortsätta hoppa över Franska öppna i framtiden är inget han planerar.

– Det är inte en trend, säger han.

Wimbledon spelas 3–16 juli.

Text: FNB-TT

 • Selänne kan bli invald i NHL:s Hall of Fame

  Beskedet kommer på måndag.

  På måndag kommer beskedet om vilka fyra spelare som kommer att väljas in i NHL:s Hockey Hall of Fame. Ett namn som ligger högt upp på listan är Teemu Selänne.

 • Framtiden oviss för Granlund: ”Jag är inte orolig”

  Kontraktet med Minnesota tar slut den sista juni.

  Mikael Granlunds kontrakt med Minnesota Wild tar slut den sista juni. Finländaren säger sig vara öppen för en fortsättning i klubben och förbereder sig nu för nästa säsong.

 • Båtförare vet ofta inte var de befinner sig

  Kan vara rent av farligt om en nödsituation uppstår.

  Folk som rör sig till havs vet ofta inte sin exakta position och det kan vara besvärligt och till och med farligt om en nödsituation uppstår. Sjöräddare önskar att båtförare var mer förberedda.

 • Ring spelade fram till mål – Schüller bänkad

  New York City FC vann derbyt mot New York Red Bulls.

  Alexander Ring spelade fram till ett mål då hans New York City FC besegrade lokalkonkurrenten New York Red Bulls med 2–0. Rasmus Schüller satt på bänken hela matchen när hans Minnesota kryssade.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport