Hoppa till huvudinnehåll

Federer jagar årets första grässeger

Roger Federer servar.
Roger Federer spelar den här veckan i Halle. Roger Federer servar. Bild: imago/Michael Weber/ All Over Press Tennis,Roger Federer

Comebacken på gräs slutade med en oväntad förlust. Nu siktar Roger Federer på att samla på sig självförtroende i Halle.

– En comeback är aldrig lätt, särskilt på gräs där marginalerna är så små, säger den forna världsettan i tennis.

Gräscomebacken i Stuttgart häromveckan mot veteranen och vännen Tommy Haas, rankad 302:a i världen, blev inte som schweizaren Federer tänkt sig.

– Jag kunde ha spelat bättre i Stuttgart, men å andra sidan hade jag matchboll. Det var inte som om jag förlorade med 2–6, 2–6 och att allt var uselt, säger han till ATP-tourens webbplats.

Möter Lu Yen-Hsun

Som uppladdning inför Wimbledon jagar nu schweizaren, som har vunnit tre hardcourttävlingar i år inklusive Australian Open, årets första seger på gräs.

– Det är viktigt för mig, särskilt efter Stuttgart-veckan, att vinna i första omgången och börja komma igång, säger han.

Världsfemman Federer är förstås storfavorit i första omgången mot Lu Yen-Hsun, Taiwan, och dessutom i den turnering han har vunnit flest gånger i karriären (8).

– Min historia här, där jag har spelat så ofta, borde definitivt hjälpa mig att spela bra tennis den här veckan.

– Jag vill ta rätt beslut på tennisbanan och inte ifrågasätta mig för mycket. Jag ska ha rätt fokus, ta en poäng i taget-mentaliteten, säger han.

Federer hade inför turneringen i Stuttgart inte spelat på två månader efter beslutet att stå över grussäsongen, ett beslut han tog för att spara på krafterna. Men att fortsätta hoppa över Franska öppna i framtiden är inget han planerar.

– Det är inte en trend, säger han.

Wimbledon spelas 3–16 juli.

Text: FNB-TT

Kommentarer

Läs också

Nyligen publicerat - Sport