Hoppa till huvudinnehåll

Finland avslutade världsligan med seger över Egypten – slutade nia

Tuomas Sammelvuo.
Tuomas Sammelvuos mannar har en tuff månad bakom sig. Tuomas Sammelvuo. Bild: Matti Raivio/All Over Press Tuomas Sammelvuo

Finlands volleybollherrar vann över Egypten i Kairo med 3–1 i set. Finland slutade nia i sammandraget och tog sig inte till avslutningsturneringen i Australien.

En 16 matcher lång maratonmånad är nu över för volleybollherrarna.

Efter ett lyckat VM-kval var det dags för världsligan. Finland avslutade världsligan med en seger över Egypten i Kairo. Segersiffrorna skrevs 25–22, 25–13, 18–25, 25–22.

Finland spelade nio matcher i världsligan, som ordnades i Sydkorea, Finland och Egypten. Finland vann tre matcher och förlorade sex. De blåvita slutade nia i sammandraget.

I avslutningsturneringen i Australien spelar värdlandet, Slovenien, Holland och Japan. Finland spelar i EM i augusti och september och i VM nästa år.

Resultat:

Finland–Egypten 3–1 (25–22, 25–13, 18–25, 25–22)

 • Två miljoner på minus i Karleby

  Resultatrisken fortfarande hög enligt ekonomidirektören.

  Ekonomirapporten för perioden januari till juli i år visar ett underskott på cirka 2,1 miljoner euro i Karleby. I resultatet ingår också Karleby Vatten.

 • Rektor om knivdådet i Åbo: Nu gäller det att blicka framåt

  För skolorna är det nu en utmaning att lugna eleverna.

  Efter knivdåden i Åbo gäller det nu för lärarna att kunna lugna eleverna och visa att vuxna är trygga, glada och trevliga och går att lita på. Det säger Elise Kurtén, som är rektor i Sirkkala skola i Åbo.

 • Marockan i Åbo: ”Jag är sorgsen”

  Tror inte att rasismen förvärras i Åbo.

  Mustafa Rafik har bott nästan tio år i Åbo. Han är, liksom alla andra, chockad över knivdådet som krävde två liv och skadade åtta. Att dådet utfördes av en landsman gör ilskan ännu större.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport