Hoppa till huvudinnehåll

Finland avslutade världsligan med seger över Egypten – slutade nia

Tuomas Sammelvuo.
Tuomas Sammelvuos mannar har en tuff månad bakom sig. Tuomas Sammelvuo. Bild: Matti Raivio/All Over Press Tuomas Sammelvuo

Finlands volleybollherrar vann över Egypten i Kairo med 3–1 i set. Finland slutade nia i sammandraget och tog sig inte till avslutningsturneringen i Australien.

En 16 matcher lång maratonmånad är nu över för volleybollherrarna.

Efter ett lyckat VM-kval var det dags för världsligan. Finland avslutade världsligan med en seger över Egypten i Kairo. Segersiffrorna skrevs 25–22, 25–13, 18–25, 25–22.

Finland spelade nio matcher i världsligan, som ordnades i Sydkorea, Finland och Egypten. Finland vann tre matcher och förlorade sex. De blåvita slutade nia i sammandraget.

I avslutningsturneringen i Australien spelar värdlandet, Slovenien, Holland och Japan. Finland spelar i EM i augusti och september och i VM nästa år.

Resultat:

Finland–Egypten 3–1 (25–22, 25–13, 18–25, 25–22)

 • Selänne kan bli invald i NHL:s Hall of Fame

  Beskedet kommer på måndag.

  På måndag kommer beskedet om vilka fyra spelare som kommer att väljas in i NHL:s Hockey Hall of Fame. Ett namn som ligger högt upp på listan är Teemu Selänne.

 • Framtiden oviss för Granlund: ”Jag är inte orolig”

  Kontraktet med Minnesota tar slut den sista juni.

  Mikael Granlunds kontrakt med Minnesota Wild tar slut den sista juni. Finländaren säger sig vara öppen för en fortsättning i klubben och förbereder sig nu för nästa säsong.

 • Båtförare vet ofta inte var de befinner sig

  Kan vara rent av farligt om en nödsituation uppstår.

  Folk som rör sig till havs vet ofta inte sin exakta position och det kan vara besvärligt och till och med farligt om en nödsituation uppstår. Sjöräddare önskar att båtförare var mer förberedda.

 • Ring spelade fram till mål – Schüller bänkad

  New York City FC vann derbyt mot New York Red Bulls.

  Alexander Ring spelade fram till ett mål då hans New York City FC besegrade lokalkonkurrenten New York Red Bulls med 2–0. Rasmus Schüller satt på bänken hela matchen när hans Minnesota kryssade.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport