Hoppa till huvudinnehåll

Juniorvärldsmästaren Ikonen klar för två säsonger i Jokerit

Henri Ikonen i JVM 2014.
Ikonen tog guld i JVM för tre år sedan. Henri Ikonen i JVM 2014. Bild: ?? Daniel Malmberg/IBL Henri Ikonen

Henri Ikonen vann JVM-guld 2014. De senaste säsongerna har han spelat i AHL. Nu är han klar för två säsonger i Jokerit. Han är en pålitlig och hårt arbetande tvåvägsanfallare, säger Jokerits gm Jari Kurri.

Ikonen draftades av Tampa Bay i den sjätte omgången 2013. De senaste säsongerna har han spelat för farmarklubben Syracuse Crunch. I fjol stod Kontinen för 18 poäng (6+12) på 55 matcher.

Nu är Ikonen ute efter ett lyft i karriären i Jokerit.

– Han är en pålitlig och hårt arbetande tvåvägsanfallare. Han är också ung och har potential att ta sig till toppnivå, säger Jokerits general manager Jari Kurri.

Hoppa över Twitterpostning

Ikonen vann JVM-guld år 2014 och gjorde då 1+2 på sju matcher i turneringen. Innan flytten till Nordamerika debuterade Ikonen i hockeyligan i KalPa.

 • Selänne kan bli invald i NHL:s Hall of Fame

  Beskedet kommer på måndag.

  På måndag kommer beskedet om vilka fyra spelare som kommer att väljas in i NHL:s Hockey Hall of Fame. Ett namn som ligger högt upp på listan är Teemu Selänne.

 • Framtiden oviss för Granlund: ”Jag är inte orolig”

  Kontraktet med Minnesota tar slut den sista juni.

  Mikael Granlunds kontrakt med Minnesota Wild tar slut den sista juni. Finländaren säger sig vara öppen för en fortsättning i klubben och förbereder sig nu för nästa säsong.

 • Båtförare vet ofta inte var de befinner sig

  Kan vara rent av farligt om en nödsituation uppstår.

  Folk som rör sig till havs vet ofta inte sin exakta position och det kan vara besvärligt och till och med farligt om en nödsituation uppstår. Sjöräddare önskar att båtförare var mer förberedda.

 • Ring spelade fram till mål – Schüller bänkad

  New York City FC vann derbyt mot New York Red Bulls.

  Alexander Ring spelade fram till ett mål då hans New York City FC besegrade lokalkonkurrenten New York Red Bulls med 2–0. Rasmus Schüller satt på bänken hela matchen när hans Minnesota kryssade.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport