Hoppa till huvudinnehåll

Peter Sjöholm Svenska Yles nya webbchef

Journalisten Peter Sjöholm
Journalisten Peter Sjöholm Bild: Yle/Jyrki Valkama fixa högskolan

Peter Sjöholm har utsetts till ny webbchef för Svenska Yle. Sjöholm efterträder Mattias Erkkilä, som har blivit vald till deskchef vid den dagliga innehållsproduktionen på Svenska Yle.

Peter Sjöholm arbetar för tillfället som projektledare för Svenska Yles datajournalistiska team. Han har också arbetat som bland annat ekonomisk specialredaktör, webbredaktör och radioredaktör på Svenska Yle. Tidigare har Sjöholm bland annat arbetat med att utveckla och producera webbplatser för Kyrkostyrelsen.

Som webbchef för Svenska Yle ansvarar Peter Sjöholm i samarbete med mediechefen för utgivningen och utvecklingen på Svenska.yle.fi och andra digitala utgivningskanaler.

Peter Sjöholm tillträder den 14 augusti.

Bolaget

 • Yles Annvi Gardberg mottar årets Topeliuspris

  Lyhörd sanningssökare och en mångmedial grävande journalist.

  En lyhörd sanningssökare och en mångmedial grävande journalist som kompromisslöst står på journalistikens sida. Så lyder inledningen till den prismotivering som ger Svenska Yles grävande reporter Annvi Gardberg Topeliuspriset 2019.

 • Yle förnyar sin partimätning och ger mer bakgrundsinformation

  Mätningen har genomgått en visuell förnyelse.

  Den första partimätningen inför valvåren 2019 publiceras torsdag 10.1.2019. Mätningen har genomgått en visuell förnyelse och ger nu publiken mer bakgrundsinformation än tidigare. En annan nyhet är att det nu finns en simulator som konverterar väljarstödet (mätt i procent) till antal mandat i riksdagen.

 • Godkänn Yle-kontots nya användarvillkor innan den 2.1.2019

  Godkänn Yle-kontots nya användarvillkor innan den 2.1.2019

  Att trygga våra användares integritet är en hederssak för oss. Genom att godkänna användarvillkoren för ditt Yle-konto skyddar du samtidigt dina rättigheter när du använder Yles tjänster.