Hoppa till huvudinnehåll

Seger i gräspremiären: Kontinen vidare i London

Henri Kontinen slår bollen
Henri Kontinen inledde grässäsongen med seger. Henri Kontinen slår bollen Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press tennis,Henri Kontinen,Kontinen,sport

Henri Kontinen och John Peers är vidare till den andra omgången i ATP-turneringen i London. Kontinen och Peers besegrade det amerikanska paret John Isner och Steve Johnson i två raka set.

Världsettan Henri Kontinen och hans australiska partner John Peers har haft det lite motigt efter segern i Australiska öppna i januari. På åtta turneringar har det inte blivit en enda finalplats.

Grussäsongen var heller ingen höjdare. Paret gick förvisso till semifinal i mastersturneringen i Rom men i Franska öppna tog det roliga slut redan i den första omgången.

I dag inledde paret grässäsongen i ATP-turneringen i London och det blev seger mot det amerikanska paret John Isner och Steve Johnson. Amerikanerna bjöd på hårt motstånd trots att Kontinen och Peers vann i två raka set.

Båda seten gick till tiebreak och segersiffrorna skrevs 7–6, 7–6. Matchen pågick i drygt en och en halv timme.

I nästa omgång väntar vinnarna i matchen mellan Kyle Emund/Thanasi Kokkinakis och Rohan Bopanna/Ivan Dodig.

 • Heidi Schauman flyttar från Aktia till Swedbank

  Hon tillträder som chefsekonom i september.

  Heidi Schauman är ny chefsekonom på Swedbank i Finland. Schauman har disputerat vid Svenska Handelshögskolan och har en bakgrund som chefsekonom på Aktia. Hon har även tidigare haft ett flertal roller inom banksektorn i Finland.

 • Rinne: Vårdreformen ska bygga på 18 landskap - men huvudstadsregionen får egen vårdmodell

  Några arbetsgrupper sitter fortfarande och jobbar.

  Regeringsförhandlarna har enats om hur man ska gå vidare med vårdrefromen - den som den förra regeringen föll på. Vid en snabb presskonferens i morse sade regeringsförhandlaren Antti Rinne (SDP) att vården ska skötas av 18 självstyrda landskap, men att huvudstadsregionen ska få en egen modell.

  Vi uppdaterar artikeln

 • Firarsvängen 23.5

  Här kan du hälsa och gratulera.

  window.NinchatAsyncInit = function() { window.Ninchat.embedInit({ containerId: 'ninchat-chatroom', channelId: '6hp6toa70012s', language: 'en', guestOnlyLogin: true, domain: 'svenska.yle.fi', translations: { 'Name': 'Namn', 'Type your name': 'Skriv in ditt namn', "You can't enter message to this channel": 'Du kan inte skriva in meddelande till denna kanal', 'Save': 'Spara', 'Your message will be hidden from others until approved': 'Ditt meddelande kommer att döljas för andra användare tills det är godkänt', 'Enter your message': 'Skriv ditt meddelande' }, remember: true, css: 'https://ninchat.s3.amazonaws.com/b/yle/css/custom.css' }); }; (function(doc) { if (doc.getElementById('ninchat-js')) { return; } var js, first = doc.getElementsByTagName('script'), date = new Date(); js = doc.createElement('script'); js.id = 'ninchat-js'; js.src = 'https://ninchat.com/js/embed.min.js?_=' + (date.getMonth() * 100 + date.getDate()); first.parentNode.insertBefore(js, first); }(document));

Läs också

Nyligen publicerat - Sport