Hoppa till huvudinnehåll

Tjuvar vansinneskörde från Ekenäs till Sjundeå med vattenskoter på släp

Behöver någon verkligen en skoter?
Tjuvarna åkte i väg med en vattenskoter. Tjuvarnas resa fick ändå ett snöpligt slut. Vattenskotrarna på bilden har inget med fallet att göra. Behöver någon verkligen en skoter? Bild: YLE/Eila Haikarainen smältpunkt

I helgen stals en trailer med en vattenskoter i Raseborg. När polisen kom tjuvarna på spåren flydde de i full fart längs med stamväg 51.

Strax efter klockan två, natten mellan fredagen och lördagen (17.6), stal två män en vattenskoter på en trailer i Raseborg. Enligt en person som ringde nödcentralen åkte tjuvarna längs med Raseborgsvägen i Ekenäs mot riksväg 25.

Vid halvfyratiden mötte en polispatrull en personbil med en trailer som passade in på beskrivningen. Mötet skedde på stamväg 51, på gränsen mellan Ingå och Sjundeå. Bilen körde mot Sjundehållet.

Ena tjuven nära att bli påkörd

När patrullen vände om och körde efter bilen trampade föraren på gasen och försökte fly undan polisen. Som mest var tjuvarna uppe i en hastighet på 170 kilometer i timmen på en väg där man får köra 80 kilometer i timmen.

Strax efter avtaget till Sjundeå centrum vek tjuvarna in på Bergvägen. Mannen som satt på passagerarplatsen steg då ut och försökte lossa trailern från bilens dragkrok.

I samma veva tryckte bilens förare på gasen och det var nära att mannen på vägen blev under trailern.

Mannen som lämnades kvar på platsen flydde in i skogen och hittades senare av polisen.

Bilen stod med framdäcken i luften

Personbilen och trailern hittades senare övergivna ett litet stycke ifrån, på Berggränd i Sjundeå. Personbilen hade kört på på en hög med däck som stod på en gård. Sedan hade bilen kört upp på en sten så att framhjulen var i luften.

Vattenskotern fanns fortfarande kvar på trailern som fortfarande var kopplad till personbilen.

Polisen försökte nå bilens förare utan resultat. Polisen vet vem den misstänkta föraren är på basen av den personbil som hittades på platsen.

 • Framtiden oviss för Granlund: ”Jag är inte orolig”

  Kontraktet med Minnesota tar slut den sista juni.

  Mikael Granlunds kontrakt med Minnesota Wild tar slut den sista juni. Finländaren säger sig vara öppen för en fortsättning i klubben och förbereder sig nu för nästa säsong.

 • Båtförare vet ofta inte var de befinner sig

  Kan vara rent av farligt om en nödsituation uppstår.

  Folk som rör sig till havs vet ofta inte sin exakta position och det kan vara besvärligt och till och med farligt om en nödsituation uppstår. Sjöräddare önskar att båtförare var mer förberedda.

 • Ring spelade fram till mål – Schüller bänkad

  New York City FC vann derbyt mot New York Red Bulls.

  Alexander Ring spelade fram till ett mål då hans New York City FC besegrade lokalkonkurrenten New York Red Bulls med 2–0. Rasmus Schüller satt på bänken hela matchen när hans Minnesota kryssade.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland