Hoppa till huvudinnehåll

Videodomarna i stor roll då Chile vann över Kamerun

Eduardo Vargas håller sig för ansiktet.
Eduardo Vargas (t.v.) hade kunnat göra två mål i matchen. Eduardo Vargas håller sig för ansiktet. Bild: /All Over Press Fifa Confederations Cup,Eduardo Vargas,Chiles herrlandslag i fotboll

I matchen mellan Portugal och Mexiko underkände videodomarna ett mål. I matchen mellan Chile och Kamerun gick det likadant. Videodomarnas roll fortsätter vara betydande i fotbollens Confederations Cup.

I Confederations Cup har den breda publiken fått ett smakprov på hur framtidens fotboll ser ut. Två felaktiga mål underkändes på söndag.

Båda gångerna handlade det om offside. Först då Mexiko och Portugal spelade oavgjort – och senare då Chile firade seger med 2–0 över Kamerun.

Chiles seger kunde ha varit större om Eduardo Vargas mål hade godkänts. Vargas mål underkändes efter granskning, på grund av en knappt synbar offside. Chile protesterade mot domslutet.

Arturo Vidal satte in 1–0 i den 81:a minuten och Vargas gjorde 2–0 på stopptid.

Resultat:

Portugal–Mexiko 2–2
35 min 1–0 Quaresma
42 min 1–1 Hernandez
86 min 2–1 Cédrick
90+1 min 2–2 Moreno

Kamerun–Chile 0–2 (0–0)
81 min 0–1 Vidal
90 min 0–2 Vargas

 • Rektor om knivdådet i Åbo: Nu gäller det att blicka framåt

  För skolorna är det nu en utmaning att lugna eleverna.

  Efter knivdåden i Åbo gäller det nu för lärarna att kunna lugna eleverna och visa att vuxna är trygga, glada och trevliga och går att lita på. Det säger Elise Kurtén, som är rektor i Sirkkala skola i Åbo.

 • Marockan i Åbo: ”Jag är sorgsen”

  Tror inte att rasismen förvärras i Åbo.

  Mustafa Rafik har bott nästan tio år i Åbo. Han är, liksom alla andra, chockad över knivdådet som krävde två liv och skadade åtta. Att dådet utfördes av en landsman gör ilskan ännu större.

 • Blå framtid ska återerövra väljare på landsbygden - “Pinsamt” tycker Sannfinländare

  Svårt att grunda lokala föreningar med väljarstödet 1,6 %.

  Blå framtid har satt in en ny växel för att hitta väljare på landsbygden men möter på motstånd från sina gamla partikamrater. Att få ihop de femtusen namn som krävs för att grunda ett parti var en lätt match, men att bygga upp en ny partiorganisation från noll blir det nya partiets stora utmaning.

 • Amerikanskt krigsfartyg krockade med handelsfartyg

  Fem personer skadades och tio saknas efter krocken.

  Tio sjömän saknas och fem har skadats efter en krock mellan en amerikansk jagare och ett handelsfartyg öster om Singapore. Det är den andra krocken som ett amerikanskt krigsfartyg är inblandat i på kort tid.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport