Hoppa till huvudinnehåll

Zaborsky återvänder till Finland – klar för mästarna Tappara

Tomas Zaborsky satte HIFK:s enda mål mot Lukko.
Tomas Zaborsky spelade tidigare i HIFK. Tomas Zaborsky satte HIFK:s enda mål mot Lukko. Bild: Jarno Kuusinen/All Over Press tomas zaborsky

Efter en säsong i Brynäs återvänder Tomas Zaborsky till ishockeyligan. Men inte till HIFK som han lämnade för Brynäs, utan till mästarlaget Tappara.

Senaste säsong blev inte speciellt lyckad för Tomas Zaborsky. Han hade stora problem med skador och spelade bara tolv matcher i grundserien för Brynäs. I slutspelet spelade han elva matcher då laget blev silvermedaljörer i SHL.

Det blev bara en säsong i Sverige för Zaborsky och nu återvänder han till Finland. Valet föll på Tappara som han skrivit ett tvåårigt kontrakt med.

– Efter att Henrik Haapala flyttade till NHL behövde vi förstärka vårt anfall. Vi fick en bra och mångsidig spelare som visat att han klara sig utmärkt i ligan, säger Tapparas vd Mikko Leinonen på klubbens webbplats.

Tomas Zaborsky gjorde succé i HIFK under två säsonger innan han flyttade till Brynäs. På 115 grundseriematcher stod han för 95 poäng.

Zaborsky har tidigare också spelat ligaishockey i Ässät. Totalt har han spelat 288 ligamatcher och gjort 213 poäng.

 • Framtiden oviss för Granlund: ”Jag är inte orolig”

  Kontraktet med Minnesota tar slut den sista juni.

  Mikael Granlunds kontrakt med Minnesota Wild tar slut den sista juni. Finländaren säger sig vara öppen för en fortsättning i klubben och förbereder sig nu för nästa säsong.

 • Båtförare vet ofta inte var de befinner sig

  Kan vara rent av farligt om en nödsituation uppstår.

  Folk som rör sig till havs vet ofta inte sin exakta position och det kan vara besvärligt och till och med farligt om en nödsituation uppstår. Sjöräddare önskar att båtförare var mer förberedda.

 • Ring spelade fram till mål – Schüller bänkad

  New York City FC vann derbyt mot New York Red Bulls.

  Alexander Ring spelade fram till ett mål då hans New York City FC besegrade lokalkonkurrenten New York Red Bulls med 2–0. Rasmus Schüller satt på bänken hela matchen när hans Minnesota kryssade.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport