Hoppa till huvudinnehåll

Zaborsky återvänder till Finland – klar för mästarna Tappara

Tomas Zaborsky satte HIFK:s enda mål mot Lukko.
Tomas Zaborsky spelade tidigare i HIFK. Tomas Zaborsky satte HIFK:s enda mål mot Lukko. Bild: Jarno Kuusinen/All Over Press tomas zaborsky

Efter en säsong i Brynäs återvänder Tomas Zaborsky till ishockeyligan. Men inte till HIFK som han lämnade för Brynäs, utan till mästarlaget Tappara.

Senaste säsong blev inte speciellt lyckad för Tomas Zaborsky. Han hade stora problem med skador och spelade bara tolv matcher i grundserien för Brynäs. I slutspelet spelade han elva matcher då laget blev silvermedaljörer i SHL.

Det blev bara en säsong i Sverige för Zaborsky och nu återvänder han till Finland. Valet föll på Tappara som han skrivit ett tvåårigt kontrakt med.

– Efter att Henrik Haapala flyttade till NHL behövde vi förstärka vårt anfall. Vi fick en bra och mångsidig spelare som visat att han klara sig utmärkt i ligan, säger Tapparas vd Mikko Leinonen på klubbens webbplats.

Tomas Zaborsky gjorde succé i HIFK under två säsonger innan han flyttade till Brynäs. På 115 grundseriematcher stod han för 95 poäng.

Zaborsky har tidigare också spelat ligaishockey i Ässät. Totalt har han spelat 288 ligamatcher och gjort 213 poäng.

 • Två miljoner på minus i Karleby

  Resultatrisken fortfarande hög enligt ekonomidirektören.

  Ekonomirapporten för perioden januari till juli i år visar ett underskott på cirka 2,1 miljoner euro i Karleby. I resultatet ingår också Karleby Vatten.

 • Rektor om knivdådet i Åbo: Nu gäller det att blicka framåt

  För skolorna är det nu en utmaning att lugna eleverna.

  Efter knivdåden i Åbo gäller det nu för lärarna att kunna lugna eleverna och visa att vuxna är trygga, glada och trevliga och går att lita på. Det säger Elise Kurtén, som är rektor i Sirkkala skola i Åbo.

 • Marockan i Åbo: ”Jag är sorgsen”

  Tror inte att rasismen förvärras i Åbo.

  Mustafa Rafik har bott nästan tio år i Åbo. Han är, liksom alla andra, chockad över knivdådet som krävde två liv och skadade åtta. Att dådet utfördes av en landsman gör ilskan ännu större.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport