Hoppa till huvudinnehåll

Zaborsky återvänder till Finland – klar för mästarna Tappara

Tomas Zaborsky satte HIFK:s enda mål mot Lukko.
Tomas Zaborsky spelade tidigare i HIFK. Tomas Zaborsky satte HIFK:s enda mål mot Lukko. Bild: Jarno Kuusinen/All Over Press tomas zaborsky

Efter en säsong i Brynäs återvänder Tomas Zaborsky till ishockeyligan. Men inte till HIFK som han lämnade för Brynäs, utan till mästarlaget Tappara.

Senaste säsong blev inte speciellt lyckad för Tomas Zaborsky. Han hade stora problem med skador och spelade bara tolv matcher i grundserien för Brynäs. I slutspelet spelade han elva matcher då laget blev silvermedaljörer i SHL.

Det blev bara en säsong i Sverige för Zaborsky och nu återvänder han till Finland. Valet föll på Tappara som han skrivit ett tvåårigt kontrakt med.

– Efter att Henrik Haapala flyttade till NHL behövde vi förstärka vårt anfall. Vi fick en bra och mångsidig spelare som visat att han klara sig utmärkt i ligan, säger Tapparas vd Mikko Leinonen på klubbens webbplats.

Tomas Zaborsky gjorde succé i HIFK under två säsonger innan han flyttade till Brynäs. På 115 grundseriematcher stod han för 95 poäng.

Zaborsky har tidigare också spelat ligaishockey i Ässät. Totalt har han spelat 288 ligamatcher och gjort 213 poäng.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport