Hoppa till huvudinnehåll

Besvikelse i kvarten för lagen Laaksonen och Fors – åskstorm avbröt VM-regattan i match race

Team Silja Lehtinen jagar VM-guld i Match Race
Arkivbild. Team Silja Lehtinen jagar VM-guld i Match Race Bild: Vesa Koivunen/SPV match race

Både Marinella Laaksonens och Mikaela Fors lag åkte på klara 0–3-förluster i VM i match race på tisdagen. OS-medaljören Silja Frost är däremot fortfarande med i tävlingen om VM-titeln hemma i Helsingfors.

Marinella Laaksonens åttonderankade lag föll rakt i tre starter mot holländskan Renée Groeneveld, medan Mikaela Fors besättning föll mot det svenska laget lett av Anna Östling.

Tävlingarna avbröts på tisdagen på grund av åskstorm utanför Ärtholmen i Helsingfors och på onsdag står semifinalerna på schemat. Där möter Groeneveld danskan Trine Palludan, medan Östling ställs mot team Lucy MacGregor.

Finsk OS-medaljör fortfarande kvar i racet

I brittiskan MacGregors team hittas en inhemsk bekanting – OS-medaljören Silja Fors (f. Lehtinen).

Frost tog OS-brons i London 2012 och lämnade toppidrotten året senare. Hon berättar att hon ändå aldrig lade av med seglingen totalt, och hoppade gärna in då MacGregor kallade.

– Trots att jag lämnade idrottandet på toppnivå när mina prioriteringar förändrades kommer jag aldrig att lämna seglingen. Klart är också att hade den här regattan varit någon annanstans än i Helsingfors skulle jag inte tävla, säger Frost till FNB.

– För mig går seglingen numera mest ut på att ha roligt och komma ihåg gamla tider. Jag märkte ändå att det sist och slutligen inte är särskilt svårt att komma in i tävlingsrytmen igen, sade Frost, som är känd för att vara en skicklig taktiker, fortsätter hon.

I match race duellerar två båtlag med tre besättningsmedlemmar mot varandra på korta motvind/medvind-banor.

Källa: FNB

Läs också

Nyligen publicerat - Sport