Hoppa till huvudinnehåll

Ledsen och otålig stämning i London

Londonoffren hedrades vid blomsterhavet vid London Bridge
Ett flertal attacker under de senaste veckorna har lett till spänd stämning i London. Londonoffren hedrades vid blomsterhavet vid London Bridge Bild: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA London,London Bridge

Bea Högdal är bosatt i London och muslim. Hon hör ofta människor diskutera de senaste attackerna och beskriver en tryckt stämning i staden efter den senaste tidens händelser.

– De flesta verkar ledsna och otåliga. Ofta hör man på gatorna att personer diskuterar de olika incidenterna, säger Högdal.

Hon tror att det kan komma fler attacker på grund av negativa reaktioner hon upplevt.

– Många har reagerat mycket negativt mot mig och mina vänner och det känns som att många har mycket hat inom sig för tillfället så jag tror att det kan komma fler attacker mot muslimer. De islamiska terroristerna kommer kanske också att fortsätta på grund av situationen i Mellanöstern.

Samarbete behövs mellan moskeér och polisen

Det har funnits diskussion om att skärpa övervakningen från polisens sida. Högdal tror att det behövs mer samarbete mellan polisen och moskéerna.

– Det finns en felaktig uppfattning om att folk blir radikaliserade i moskéerna. Snarare tror jag att radikaliseringen sker när personer lämnas utanför vår gemenskap. Om folk har frågor om Islam tycker jag att personer borde besöka moskéerna för att reda ut missförstånd som kan finnas, säger Högdal.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes