Hoppa till huvudinnehåll

Uefa slog fast: Både Red Bull Salzburg och RB Leipzig får spela Champions League

RB Leipzig firar mål.
RB Leipzig firar mål. RB Leipzig firar mål. Bild: Filip Singer / EPA / All Over Press RB Leipzig

Det europeiska fotbollsförbundet Uefa tillåter både Red Bull Salzburg och sensationslaget RB Leipzig att delta i Champions League-säsongen 2017-18, trots att båda lag ägs av energidrycksjätten. Enligt Uefa fanns det inte orsak att förbjuda lagen från att delta.

Uefa meddelade om beslutet på sin webbsida. Fotbollsförbundet hade utrett ifall det fanns orsak att misstänka att turneringens integritet skulle ha skadats av att båda laget hade deltagit.

Enligt Uefa finns det ändå ingen orsak till oro. Förbundet konstaterar att klubbarna tagit till strukturella åtgärder för att se till att det inte finns någon anledning att misstänka fult spel i kulisserna om lagen skulle mötas.

Energidrycksjätten Red Bull äger båda klubbarna och då det stod klart att RB Leipzig kvalade in till Champions League spekulerades det ifall båda klubbarna skulle få delta. Speciellt ett scenario där båda lagen skulle ha möts väckte oro bland både experter och fans.

Uefa säger ytterligare att man kommer att fortsätta övervaka klubbarnas agerande under turneringen. Beslutet kan ännu överklagas till idrottens skiljedomstol.