Hoppa till huvudinnehåll

Efter den svaga inledningen på säsongen: Nooralotta Neziri står över lag-EM och byter tränare

Nooralotta Neziri.
Nooralotta Neziri under Paavo Nurmi Games. Nooralotta Neziri. Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press Nooralotta Neziri

Häcklöparen Nooralotta Neziris säsongsinledning har varit långt ifrån hoppingivande. Efter flera blygsamma resultat reagerar löparen – en ny tränare ska leda till bättre resultat.

Med andra ord är det tio år långa partnerskapet mellan Neziri och tränaren Jussi Ihamäki över. Ihamäki skapade en smärre skandal då han för Iltalehti kritiserade Neziris träningsmotivation tidigare i veckan.

– Idrottare som tränar så som man kommit överens om så presterar enligt förväntningar. Hon gör helt egna saker i mitten av loppen, saker jag aldrig lärt henne, sa Ihamäki till tidningen då.

Ihamäki dementerade senare att han skulle ha kritiserat löparen.

Neziris säsongsbästa på 13,41 är långt ifrån det finska rekord som hon klockade in under försommaren i fjol. Elittävlingarna i Kuortane det senaste veckoslutet blev ytterligare ett magplask, där noterades Neziri för 13,53.

Jouste ny tränare

På onsdagen avslöjade Iltasanomat att Neziri inlett ett samarbete med tränaren Petteri Jouste. Jouste bekräftar nu för Yle att han tar över som tränare för resten av säsongen.

– Hon bad mig att hoppa in och konsultera. Nu gäller det att lugna ner situationen och nå bättre resultat, säger Jouste till Yle.

Samtidigt har Neziri beslutat att inte delta i lag-EM, som avgörs i Vasa under veckoslutet.

– Det handlar helt enkelt om att hon behöver träningsro. Den här hela situationen har varit helt för turbulent, säger löparens manager Jukka Virtanen till Yle.

Varken Neziri eller Ihamäki har velat ge kommentarer åt Yle.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport