Hoppa till huvudinnehåll

EIF åkte på ny förlust men fick genast plåster på såren: Matchen mot AC Oulu spelas på nytt

EIF-TPS 21.6.2017.
EIF-TPS. EIF-TPS 21.6.2017. Bild: Yle / Patric Westerlund Ekenäs IF

Åbolaget TPS var starkare också då lagen möttes i Ekenäs. Men Bollförbundet kom med ett glädande besked: Matchen mot AC Oulu spelas på nytt på grund av domartabben i ett avgörande läge.

EIF överklagade matchens resultat efter en domarmiss i den andra halvleken. Då matchen ännu stod 0–0 fick EIF en straff, Paul Akoukou löpte in i straffområdet för tidigt och målet viftades bort.

Istället för att låta Felix De Bona sätta straffen på nytt dömde domaren, felaktigt, en indirekt frispark åt Uleåborgslaget. AC Oulu tog till slut segern med 1–0 på hemmaplan.

Bollförbundet har nu beslutat att matchen ska spelas på nytt. I ett pressmeddelande säger Bollföbundet att domarmissen är grov, och att situationen inverkade på matchens resultat på ett betydligt sätt.

När matchen kommer att spelas är fortfarande oklart. Lagen måste ställa upp med samma laguppställningar som på måndagen, med undantag för eventuella skador.

Bollförbundet ersätter dessutom samtliga resekostnader som uppstår för Ekenäslaget.

Åkte på ny förlust mot TPS

I matchen på onsdagskvällen blev det däremot en förlust för Ekenäsklubben. Efter att ha blivit totalkvaddade med 0–6 borta i Åbo var TPS också starkare med 0–1 på Centralplan i Ekenäs.

Det var Jani Virtanen som satte in segermålet då matchen hade blivit 56 minuter gammal. EIF ligger därmed fortfarande åtta i ligatabellen med sju poäng på nio matcher.

I omgångens andra match lyckades Haka besegra FC Honka med uddamålet på hemmaplan. Segersiffrorna skrevs 1–0 också i Valkeakoski.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport