Hoppa till huvudinnehåll

Mordet i Ekenäs: Polisen tror sig ha hittat gärningsmannen död

Poliisin eristämä alue
Polisen fortsätter utreda brottsplatsen. Poliisin eristämä alue Bild: Yle/Henrietta Hassinen poliser,polisen,Centralkriminalpolisen,polisinrättningar,polisundersökning,polisväsen,förundersökning,brott (juridik),brottsplats,Varningstejp

Polisen tror sig nu kanske ha hittat den misstänkte gärningsmannen. Artikeln uppdaterad klockan 16.53: Enligt tidningsuppgifter är mordoffret en ung kvinna.

En person misstänks ha mördats i Ekenäs på tisdagen (20.6).

Enligt undersökningsledare Mats Sjöholm har polisen nu hittat den bil med registernumret NHJ-993 som polisen letade efter och eventuellt också den person som misstänks för brottet.

Polisen har hittat en avliden person på platsen, men kan inte med säkerhet säga om det är samma person som polisen har letat efter.

Polisen utför nu teknisk brottsplatsundersökning.

Polisen informerar i det här skedet inte av utredningstekniska skäl mera om tillvägagångssätt eller andra detaljer.

Polisen meddelar också att man inte på onsdagen informerar mer om händelsen utan tidigast på torsdag (22.6).

Enligt HSS Medias tidningar Vasabladet och Österbottens Tidning är mordoffret en kvinna i 20-årsåldern från Österbotten. Hon hade varit bosatt i Ekenäs en tid.

Polisen letade efter den misstänkte

Polisen meddelade tidigare att man söker efter en misstänkt som avlägsnat sig från brottsplatsen på tisdagen.

Enligt polisen var eller är personen med stor sannolikhet beväpnad och farlig.

Den misstänkta uppgavs köra en grå Honda Civic av årsmodell 2007 och med registernumret NHJ-993.

Större polispådrag pågick

Polisen bekräftade till Yle Västnyland att den under onsdagen har hittat den misstänktes bil ”på Raseborgsområdet”.

Undersökningsledaren Mats Sjöholm uppgav lite före klockan 13 på onsdagen att polisen jobbar hårt för att hitta den misstänkta mannen.

- För tillfället pågår en operation för att hitta den eftersökta personen. Ännu vill jag inte precisera platsen men det ska inte föranleda fara för utomstående.

Sjöholm berättar också att brottet har skett i en höghuslägenhet i Ekenäs. Polisen fick veta om händelserna efter klockan 22 på tisdagen.

Krishjälp för ortens unga

Raseborgs stad ordnar på onsdag eftermiddag krishjälp för ungdomar på ungdomsgården i Ekenäs med anledning av det misstänkta mordet. Det berättar fritidschef Reino Kärkkäinen.

Artikeln har uppdaterats 21 juni klockan 13.00 med den information som polisen gett vid 13-tiden (stycket med rubriken "Bilen hittad").
Artikeln uppdaterades på nytt onsdagen den 21 juni vid 14.30-tiden med information om krishjälp för de unga.

Artikeln uppdaterades onsdagen den 21 juni klockan 15.48 med uppgifterna om att polisen har hittat bilen och eventuellt också gärningsmannen.
Artikeln uppdaterades onsdagen den 21 juni klockan 16.53 med uppgifter från Vasabladet och Österbottens Tidning om att mordoffret skulle vara en kvinna från Österbotten. Dessutom togs polisens kontaktuppgifter i artikeln bort eftersom gärningsmannen sannolikt har påträffats.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland