Hoppa till huvudinnehåll

Den nordiska naturen - och den i resten av världen

Mitt i naturen är ett program om natur i Sverige och världen som startade redan år 1980. I sommar kommer programmet bland annat att handla om ormar och reptiler i Sverige och Grekland, om vargar i Sverige och Nordamerika, om gorillor i Rwanda, tvättbjörnar i Tyskland, vita björnar i Kanada och mycket annat.

Nytt för den här säsongen är att man ägnar mycket tid och kraft på att skildra och jämföra Sverige med övriga världen.

Vad finns det för likheter när det gäller djur och natur? Vilka är olikheterna? Hur löser man olika utmaningar och problem?

Programledare är Anders Lundin, som också tidigare varit programledare, Magdalena Forsberg, tidigare skidskytt samt Joakim Odelberg, prisbelönad naturfotograf som idag kallar sig för bevarandefilmare.


Orginatitel: Mitt i naturen (Sverige)
30 dagar på Arenan.
10 avsnitt.

Produktion: SVT, 2015/Nordvision.

  • Trump inför tullar på 40 miljarder euro för kinesiska produkter

    Trump: Kina har kopierat amerikansk teknologi.

    USA:s president Donald Trump inför tullar på ungefär 40 miljarder euro för kinesiska produkter som ett motdrag mot att Kina har kopierat amerikansk teknologi. Trump anser att det har förorsakat USA stora ekonomiska förluster och tusentals arbetsplatser.

  • Borgå stift i unikt upprop: Myndigheterna måste göra mer för de papperslösa

    Privatpersoner måste få göra mer för flyktingar i dag.

    I ett påskupprop med närmare hundra namn och biskop Björn Vikström i spetsen vill församlingarna sätta ner foten mot myndigheternas behandling av papperslösa. Kyrkan protesterar mot utvisningar av barnfamiljer till konfliktområden och öppnar för möjligheter för privatpersoner att göra mer, också ekonomiskt, för flyktingarna i landet.

Läs också