Hoppa till huvudinnehåll

Den nordiska naturen - och den i resten av världen

Mitt i naturen är ett program om natur i Sverige och världen som startade redan år 1980. I sommar kommer programmet bland annat att handla om ormar och reptiler i Sverige och Grekland, om vargar i Sverige och Nordamerika, om gorillor i Rwanda, tvättbjörnar i Tyskland, vita björnar i Kanada och mycket annat.

Nytt för den här säsongen är att man ägnar mycket tid och kraft på att skildra och jämföra Sverige med övriga världen.

Vad finns det för likheter när det gäller djur och natur? Vilka är olikheterna? Hur löser man olika utmaningar och problem?

Programledare är Anders Lundin, som också tidigare varit programledare, Magdalena Forsberg, tidigare skidskytt samt Joakim Odelberg, prisbelönad naturfotograf som idag kallar sig för bevarandefilmare.


Orginatitel: Mitt i naturen (Sverige)
30 dagar på Arenan.
10 avsnitt.

Produktion: SVT, 2015/Nordvision.

Läs också

  • Föredragsmaraton – 24 timmar live om Finland

    Kom med och upplev Föredragsmaraton!

    Den 8–9 september händer något som aldrig hänt förut: över 60 forskare och experter samlas på Svenska Teatern i Helsingfors för att ge inspirerande kortföredrag om Finland – i hela 24 timmar. Föredragen handlar om allt från babylådan, Mannerheim och mode till torkskåp, krig, slang och snus.

  • Yrsa Grüne: Nyfikenheten har drivit mig

    "Det har alltid varit orden som har varit viktiga."

    Från beatlemania till Belgrad, från Brasilien till Banda Aceh. Utrikesjournalisten och ledarskribenten Yrsa Grüne tar oss i sitt sommarprat på en resa genom såväl arbetslivet som det personliga.