Hoppa till huvudinnehåll

Den populära tv-serien Downton Abbey blir film

Highclere Castle i Newbury, Storbritannien där serien Downton Abbey spelades in.
Highclere Castle i Newbury där serien Downton Abbey spelades in. Highclere Castle i Newbury, Storbritannien där serien Downton Abbey spelades in. Bild: Handout Downton Abbey,Highclere Castle

Tv-serien Downton Abbey blir film och produktionen inleds sannolikt nästa år, berättar underhållnings- och mediekoncernen NBC Universal.

Michael Edelstein, producent vid NBC Universal International Studios, säger att avsikten är att samla ihop ett tjugotal av skådespelarna från den populära tv-serien.

- Vi har en film på gång, den har funnits i våra planer redan ett tag, sade Edelstein i samband med att en utställning om serien som tema öppnades i Singapore.

- Vi jobbar på manus som bäst och sedan måste vi fundera på hur samla ihop skådespelarna. Som alla vet är folk upptagna och har mycket på gång.

Skådespelarna ovetande

Skådespelarna själva verkade vara ovetande om filmplanerna.

- Du verkar ha fått bekräftelse för oss, vi har ingen aning om vad som är på gång, säger Sophie McShera som spelade hjälpkocken Daisy Mason i serien.

- Men vi är alla gärna med i filmen, det är säkert, säger McShera.

Sophie McShera som spelade hjälpkocken Daisy Mason i Downton Abbey.
Sophie McShera Sophie McShera som spelade hjälpkocken Daisy Mason i Downton Abbey. Bild: WALLACE WOON Downton Abbey,Sophie McShera

Serien Downton Abbey som slutade år 2015 beskriver en aristokratisk brittisk familj och deras tjänstefolk under 1900-talets början, i ljuset av historiska händelser som Titanics undergång och första världskriget.

Den har varit en av de mest populära serierna i världen och den har sänts i 150 länder, också på Yle i Finland.

Källa: AP

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes