Hoppa till huvudinnehåll

När är butiken öppen och går bussen alls på fredag? Här är allt du behöver veta inför midsommarhelgen

Midsommarfest vid stranden.
Midsommarfest vid stranden. Bild: Mostphotos Midsommarstång,midsommarafton,midsommar,sommar,fester,sommarfest

Midsommarhelgen närmar sig. Här är allt du behöver veta inför helgen om du rör dig i huvudstadsregionen.

De stora matbutikerna har öppet hela midsommarhelgen. Vissa stänger tidigare på fredag och de flesta har kortare öppethållningstider på lördag.

De mindre matbutikerna håller i regel också öppet hela helgen. Vissa butiker håller stängt på lördag och stänger tidigare på fredag.

Alko stänger klockan 13 på midsommarafton och håller stängt på midsommardagen.

Kollektivtrafiken kör på midsommarafton enligt lördagstidtabell och på midsommardagen enligt söndagstidtabell. På torsdagen körs det i huvudsak enligt fredagstidtabell.

Nattrafiken utökas med fler körningar. På midsommarafton och midsommardagen körs fler turer till Ärtholmen i Helsingfors. På midsommarafton utökas också körningarna till Fölisön.

En rad olika evenemang ordnas i Helsingfors under midsommaren. På Fölisön ordnas en traditionell midsommarfest på fredag. Till programmet, som inspirerats av Finlands hundraårsjubileum, hör bland annat allsång, midsommarbrasor och Koko Suomi tanssii -evenemanget.

Ärtholmen bjuder också på artistuppträdanden. Utöver det ordnas där också midsommarbrasor och midsommarbastu. Också på ön Lonnan ordnas fest under midsommarhelgen med inhemska artister.