Hoppa till huvudinnehåll

Allsångsaktuella Sanna Nielsen är alltid nervös före direktsändning

Sanna Nielsen håller i en skylt där det står allsång
Sanna Nielsen är Allsång på Skansens programledare för andra året. Sanna Nielsen håller i en skylt där det står allsång Bild: Yle / Sofie Gammals Sanna Nielsen,Allsång på Skansen

Sanna Nielsen är Allsång på Skansens programledare för andra året i rad. I år är hon lite varmare i kläderna och känner sig lite tryggare på scen. Trots det tycker hon det är pirrigt att stå på scen när det är direktsändning. Programmet inleds tisdagen den 27.6.

Sanna Nielsen slog igenom 1996 med låten Till en fågel när hon var endast 11 år gammal. Efter det har hon hunnit med mycket. Hon har bland annat släppt 11 album, turnerat Sverige runt och stått på melodifestivalens scen 7 gånger. 2014 tog hon hem vinsten och representerade Sverige i Eurovision Song Contest med låten Undo.

Sanna Nielsen
Sanna Nielsen har fullt upp hela sommaren med Allsång på Skansen. Sanna Nielsen Bild: Yle/ Sofie Gammals Sanna Nielsen,Allsång på Skansen

Våren 2017 släppte hon låten Inte okej. Låten handlar om näthat och mobbning, som hon själv blev utsatt för under hela sin högstadietid. Hon sjunger om att man ska få vara precis som man vill och om hur mobbarna ville se henne svag. Men hon blev starkare.

Starkare än någonsin står hon nu för andra året i rad på Allsång på Skansen-scenen som programledare.

Allsång på Skansen är under sommaren ett heltidsjobb för Sanna. Hon ska öva in manus och allsångerna och välja kläder inför programmen tillsammans med stylisten Dennis Bröckner. Det är mycket som ska förberedas.

- Det blir att sitta hemma på balkongen och plugga, säger Sanna.

Men hur förbereder man sig mentalt för en så här stor show?

På scen ser hon alltid lugn och avslappnad ut, men i verkligheten är hon alltid nervös före, berättar Sanna och skrattar.

Pojkbandet FO&O
FO&O uppträder i det sjätte programmet, den 1.8. Pojkbandet FO&O Bild: Yle/ Sofie Gammals Allsång på Skansen

Tiden före sändning är väldigt stressig och allt är ett enda stort kaos. Men så fort Sanna kommer ut på scenen och sjunger Stockholm i mitt hjärta och publiken är med från början så släpper nervositeten och det roliga kan börja.

Sanna berättar att hon helst vill ha en stund för sig själv innan sändningen, men det är omöjligt.

- Alla ska piffa på öron och näsa och mun och de ska klä på mig. Jag hinner knappt gå på toaletten.

Johan Hirvi och Daniel Nzinga från Panetoz.
Johan Hirvi och Daniel Nzinga från Panetoz. Gruppen medverkar i det fjärde programmet, den 18.7. Johan Hirvi och Daniel Nzinga från Panetoz. Bild: Yle/ Sofie Gammals Allsång på Skansen,Panetoz

Sanna ser fram emot den här säsongen och tycker att artistutbudet är en mycket bra blandning. Bland årets artister finns både veteraner och nykomligar. På scenen får vi se bland annat Lisa Nilsson, Tomas Ledin, Wiktoria, FO&O och Panetoz.

Sanna Nielsen intervjuades av Lilian Brunell.

Allsång på Skansen sänds i Yle TV 1 och på Arenan

Allsång på Skansen sänds direkt i Yle TV1 och på Arenan varje tisdag i åtta veckors tid kl.21.00 med start tisdag 27.6.2017. Sändningen refereras på finska av Hanna Pakarinen. Vill du se på programmet utan finskt referat bör du välja svenska som sändningsspråk.