Hoppa till huvudinnehåll

Chelsea och Arsenal skänker intäkter till Grenfell-fonden

Community Shield 2015 spelades mellan Chelsea och Arsenal
Community Shield 2015 spelades mellan Chelsea och Arsenal. Community Shield 2015 spelades mellan Chelsea och Arsenal Bild: imago/Paul Marriott/ All Over Press Chelsea FC,Arsenal FC,2016 FA Community Shield,Fotbollsgalan

Arsenal och Chelsea möts i den engelska fotbollssäsongens öppningsmatch, Community Shield. Klubbarna har tillsammans med engelska fotbollsförbundet, FA, beslutat att skänka matchens intäkter till personer i nöd efter branden i Grenfell Tower i London.

Man befarar att 79 människor omkom i branden. Den brittiska regeringen meddelade förra veckan att man grundat en fond som ska hjälpa personer som är i nöd efter den förödande branden.

Den engelska fotbollsfamiljen bidrar också till fonden. Då Arsenal och Chelsea möts i Community Shield den 6 augusti så kommer alla intäkter att doneras till fonden.

Man uppskattar att matchen kommer att generera 1,5 miljoner euro.

– Vi anser att det är på sin plats att den första matchen efter tragedin tillägnas offren och deras anhöriga, säger Chelsea ordförande Bruce Buck.

– Vi hedrar också stadens räddningsväsen som visade prov på oerhört mod. Vi kommer att spela Commuity Shield med offren och hjältarna nära våra hjärtan, säger Arsenals VD Ivan Gazidis.