Hoppa till huvudinnehåll

Markkanen kan göra avtryck i Bulls: ”Kommer till en klubb som verkligen vill ha honom”

Lauri Markkanen skrattar
Lauri Markkanen skrattar Bild: EPA/JASON SZENES basketboll,Lauri Markkanen,Markkanen,sport

Chicago Bulls är en bra klubb för Lauri Markkanen. Det anser Mikko Larkas som är Yle Urheilus basketexpert samt tränare för Helsinki Seagulls.

Lauri Markkanen valdes som sjunde spelare i nattens NBA-draft. Han valdes av Minnesota Timberwolves men byttes sedan bort till Chicago Bulls där han nu får inleda sin NBA-karriär.

I samma bytesaffär fanns bland annat Jimmy Butler som gick i motsatt riktning.

– Jag anser att Chicago är en bra klubb för Lauri. Han kommer till en klubb som verkligen vill ha honom och som är villig att byta bort en stor spelare.

– Chicago skulle inte ha gjort den här affären om de inte tror på Lauri, säger Mikko Larkas som är Yle Urheilus basketexpert.

En välskött klubb

Chicago Bulls var en storklubb på 90-talet då laget under Michael Jordans ledning vann NBA sex gånger. De senaste åren har varit lite tyngre och i år slogs laget ut i den första slutspelsomgången.

– Bulls är en framgångsrik och känd organisation. Med NBA-mått är det en välskött klubb som säkert får ihop ett bra lag till nästa säsong, säger Larkas.

Larkas tror att Markkanen kommer att få ett stort ansvar direkt i klubben.

– Det är ett stort steg och alla med lågt draftnummer kommer att ha press på sig. Man måste visa att man kan spela på en högre nivå.

– Jag tror hur som helst att han kommer att få ansvar. Han kan gå in som center, styra spelet och ge mer utrymme åt Rajon Rondo och Dwane Wayde, säger han.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport