Hoppa till huvudinnehåll

Omtumlande kväll för Markkanen: ”Jag saknar ord”

Lauri Markkanen skakar hand med NBA-kommissionären Adam Silver
Lauri Markkanen skakar hand med NBA-kommissionären Adam Silver. Lauri Markkanen skakar hand med NBA-kommissionären Adam Silver Bild: AFP / Lehtikuva basketboll,Lauri Markkanen,Adam Silver,sport

Det var en trött men lycklig Lauri Markkanen som mötte pressen efter NBA-draften. Han valdes som sjunde spelare av Minnesota Timberwolves men byttes sedan bort till Chicago Bulls.

– Jag saknar ord. Det är en dröm som går i uppfyllelse och det var ett fint ögonblick. Det känns fint att få vara med i den här ligan, säger Markkanen till Yle efter draften i New York.

Markkanen hade sin familj med sig vid draften. När hans namn ropades upp gick han upp på scenen och knäppte upp kavajen för att visa Finlands flagga.

– Det första jag tänkte var att inte snubbla, sedan ville jag visa flaggan. Jag glömde att knäppa fast kavajen igen, jag gick bara fram och skakade hand, säger han.

Vill göra Bulls till ett vinnande lag

De som draftas i första omgången får automatiskt ett tvåårskontrakt om spelaren och klubben lyckas nå en överenskommelse i förhandlingarna. Klubben har sedan möjlighet att utnyttja en option för ytterligare två säsonger.

Markkanen kan räkna med ett kontrakt värt 2,84 miljoner euro under första säsongen och 3,38 miljoner under andra säsongen.

Markkanen kommer nu till en klubb som dominerade i NBA på 1990-talet med spelare som Michael Jordan och Scottie Pippen.

– Det ger mer motivation varje gång man går in i hemmaarenan. Jag vet vilka spelare Jordan och Pippen var. Nu ska vi försöka få laget att vinna igen. Jag kan spela på många positioner och tillför laget mer energi, säger han.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport