Hoppa till huvudinnehåll

Febrilt letande efter överlevande - över 140 befaras ha dött i jordskred i Kina

Räddningsarbetare letar efter överlevande bland stenblock i byn Xinmo, Sichuanprovinsen i Kina, efter jordskredet 24.6.2017
Räddningsarbetare letar efter överlevande bland stenblock i byn Xinmo, Sichuanprovinsen i Kina, efter jordskredet 24.6.2017 Bild: Feature China / Barcroft Media/ All Over Press jordskred,Kina

Över 140 människor befaras vara begravda i rasmassorna efter ett jordskred som begravde minst 46 hus i en by i Sichuanprovinsen i sydvästra Kina.

Vid middagstid var ett ungt par och deras baby de enda som hittats vid liv bland stenblocken i byn Xinmo i Maoxian i Sichuanprovinsen.

Ungefär 500 människor deltar i räddningsinsatsen i Xinmo. De försöker flytta på stenar som begravde byn vid sextiden på lördagsmorgonen, lokal tid.

Stenarna har blockerat en två kilometer lång bit av en flod och 1,6 kilometer av en väg intill floden.

Räddningsarbetare och lokala invånare letar efter överlevande efter jordsredet i byn Xinmo i Maoxian i sydvästra Kina.
Räddningsarbetare och lokala invånare letar efter överlevande efter jordsredet i byn Xinmo i Maoxian i sydvästra Kina. Bild: Feature China / Barcroft Media/ All Over Press jordskred,Kina

Jordskredet orsakades av kraftiga regn. En bergvägg gav vika i gryningen och stenblocken drog rakt igenom byn Xinmo.

- Det är flera ton sten. Det här är ett seismiskt aktivt område och det finns inte mycket växtlighet här, sade den lokala polischefen Chen Tiebo till den statliga tv-kanalen CCTV.

Enligt en forskare som intervjuades av statlig radio finns risk för att en damm i området kan kollapsa och då kunde byar längre ner längs floden också vara i fara.

Källor: Reuters, AFP

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes