Hoppa till huvudinnehåll

Fyra höghus utryms i London av säkerhetsskäl

Det brinnande huset i London.
Det brinnande huset i London. Bild: EPA/ ANDY RAIN eldsvådor,London

Invånare i fyra höghus i London evakueras av brandsäkerhetsskäl.

Byggnaderna har en liknande fasadbeläggning som det höghus som totalförstördes i en våldsam brand i London förra veckan.

Utredningen efter branden i Grenfell Tower pågår fortfarande, men preliminära uppgifterna tyder på att 600 höghus i Storbritannien kan ha liknande brandfarliga material som det totalförstörda 24-våningshuset.

Branden började i en kombinerad kyl och frys, men den brandfarliga fasadbeläggningen tros vara orsaken till att branden spred sig snabbt i hela byggnaden.

De fyra byggnader som nu evakueras finns i stadsdelen Camden och de har sammanlagt över 700 lägenheter.

Invånarna har inhysts på hotell, men i brist på hotellrum har ungefär hundra personer sovit på luftmadrasser i ett aktivitetscenter i trakten.

Ursprungligen evakuerades invånarna också från ett femte höghus, men de har redan fått återvända till sina lägenheter eftersom det visade sig att att huset inte var byggt på samma sätt som olyckshuset.

Läs mera:

Polisen bekräftar: Kylskåp bakom branden i London

Polisen i London bekräftar att den förödande branden i höghuset Grenfell Tower i London inte var anlagd, utan den fick sin början av en kombinerad kyl och frys i en av lägenheterna.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes