Hoppa till huvudinnehåll

Heiskanen visste om Dallas intresse: ”Ska bli riktigt roligt att komma till klubben”

En stor skärm visar Miro Heiskanens namn
En stor skärm visar Miro Heiskanens namn Bild: Daniel Bartel/Icon Sportswire NHL,NHL Entry Draft,Miro Heiskanen,ishockey,sport

Miro Heiskanen blev den första finländaren att få kliva upp på scenen under nattens NHL-draft. Han valdes av Dallas Stars som tredje spelare totalt. Det var otroligt att få höra sitt eget namn, säger han efter draften.

Först Nico Hischier och sedan Nolan Patrick. Nattens NHL-draft följde mönstret då de topptippade spelarna valdes först. Miro Heiskanen har under våren seglat upp som ett toppnamn och valdes till slut som tredje spelare av Dallas Stars.

– Det känns riktigt bra, det är helt otroligt. Klubbarna uppskattar verkligen dig då du väljs i ett tidigt skede och det är underbart.

– Det var otroligt att få höra sitt eget namn. Man har alltid drömt om att ens eget namn skulle höras i det här sammanhanget och nu blev det verklighet, säger Heiskanen till Yle efter draften i Chicago.

Ser fram emot att spela i Dallas

Heiskanen visste om att det fanns ett stort intresse för honom från Dallas Stars.

– Jag hade hört att det pratades om att klubben var intresserade men jag kunde inte vara säker. Det var ganska nervöst då man funderade om ens eget namn skulle ropas upp.

– Det ska bli riktigt roligt att komma till klubben då det finns många finländare där, säger Heiskanen.

När det kan bli aktuellt att åka över till Nordamerika vågar Heiskanen inte svara på i detta skede. Först och främst ska han försöka förbättra sin fysik.

– Fysiken måste utvecklas för målet är naturligtvis att spela i NHL. Jag ska träna med en fysiktränare under sommaren. När jag kommer att spela här vågar jag inte säga, säger Heiskanen.

Dallas Stars chefsscout Joe McDonnell valde efter draften att jämföra Heiskanen med Nicklas Lidström.

– Det lugn han utstrålar är otroligt. Man skulle inte tro att han är en ishockeyspelare och så var Lidström också. Han gick bara ut på isen och gjorde sin sak och så är Heiskanen också, säger McDonnell på klubbens webbplats.