Hoppa till huvudinnehåll

Nervös Nygård väldigt nöjd med placeringen: "Förhoppningsvis är personbästa på kommande”

Sanna Nygård, Sverigekampen 2016.
Sanna Nygård säger att flytten till Stockholm gett henne ny motivation. Sanna Nygård, Sverigekampen 2016. Bild: Yle/Tomi Hänninen Sanna Nygård

Sanna Nygårds prestation i tresteg var en av orsakerna till att Finland inledde lag-EM i friidrott vasst. Vasa IS-hopparen erkänner att det var extra pirrigt att tävla hemma i Vasa. Det känns som om formen är bra, säger hon till Yle Sporten.

Nygårds 13,43 i tresteg var nytt årsbästa och räckte till fjärde plats på Karlsplan.

– Resultatet är jag ganska nöjd med, placeringen är jag riktigt nöjd med, sammanfattar Nygård till Yle Sporten.

Pirrigt att tävla

Nygård stod också för ett hopp på 13,40 och hade någonting stort på gång i den tredje omgången – men det blev övertramp.

Fanns det ännu längre hopp i kroppen?

– Det tror jag ju. Det där tredje hoppet som var övertramp kändes som det bästa i dag.

Nygård hade en viss press på sig i Vasa. Om Finland ska tillbaka till Superligan får inte idrottare som Nygård underprestera.

Vasa IS-idrottaren erkänner att hon hade fjärilar i magen på hemmaplan.

– Det var jätteroligt och lite mer nervöst än vanligt, men bara på ett positivt sätt. Det var kul att tävla i en väldigt bekant miljö.

Personbästa på kommande?

Nygårds personbästa kan snart skrivas om. Det krävs ett hopp på minst 13,74 för en ny rekordnotering. Nygård hoppade 13,73 i Umeå år 2015.

– På träning känns allt bra, det känns som om formen är bra. Jag behöver bara få lite fler hopp med full ansats före det blir personliga rekordlängder. Men förhoppningsvis är det på kommande.

Du har ett knappt år bakom dig i Stockholm. Vad har flytten hittills gett dig?

– Mest är det miljöombyte och ny motivation. Det är kul att träna i grupp jämfört med att träna ensam. Jag har haft ett bra och helt träningsår och allt har känts bra. Absolut har det varit en bra grej.

Nygård kommer att tävla på finländsk mark ännu en gång nästa helg innan hon återvänder till Sverige för en stund. Tillbaka i Finland är hon igen senast till Kalevaspelen.