Hoppa till huvudinnehåll

McLeod en tiondel från världsrekordet: ”Min tränare är säkert inte helt nöjd”

Omar McLeod i OS
Omar McLeod är i superform. Omar McLeod i OS Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press friidrott,Omar McLeod,McLeod,sport

Omar McLeod löpte den femte bästa tiden någonsin då han vann herrarnas 110 meter häck i de jamaicanska mästerskapen. McLeod löpte på 12,90 som är en tiondel från Aries Merritts världsrekord.

Omar McLeod vann OS-guld i Rio de Janeiro förra året och när VM går av stapeln i London i augusti kommer han att vara den stora favoriten.

McLeod har tidigare i sommar löpt på 13,01 men i de jamaicanska mästerskapen satte han nytt nationsrekord då han vann guldet på 12,90.

Det är en förbättring av det personliga rekordet med sju hundradelar och bara en tiondel långsammare än världsrekordet.

– Jag klarade inte världsrekordet så nästa gång fortsätter jakten. Min tränare är säkert inte helt nöjd, han ville att jag skulle springa 12,80.

– Men jag kan säga åt honom att det blev nationsrekord och att jag nu är det femte snabbaste löparen i historien, sa McLeod efter tävlingen enligt nyhetsbyrån AFP.

Förutom världsrekordhållaren Aries Merritt är det bara Dayron Robles (12,87), Liu Xiang (12,88) och David Oliver (12,89) som löpt snabbare än McLeod.