Hoppa till huvudinnehåll

Livlig helg till havs - lugnt för polisen i Åbo

Övervakning på Finska viken
Arkivbild. Övervakning på Finska viken Bild: Finska vikens sjöbevakningssektion roderfylla

Midsommaren var livlig till havs, meddelar sjöbevakningen. Många fall av roderfylleri rapporterades.

Det var speciellt livligt till havs på midsommaraftonen och på söndagen, medan det regniga vädret på lördagen minskade på trafiken till sjöss. En del räddades också ur vattnet då de trillat ur båten eller kanoten.

Tyvärr åkte en del båtförare berusade, meddelar sjöbevakningen.

Totalt rapporterades 35 fall av roderfylleri i hela landet, många av dem ertappades på Skärgårdshavet, Finska viken och Bottenhavet. Även många andra förseelser antecknades, såsom fortkörning och att båten var bristfälligt utrustad. Många båtförare använde ändå flytväst, vilket får en stor tummen upp av sjöbevakningen.

Tyvärr skedde det också en del allvarligare olyckor. I Rimito i Röölä föll en man ur en båt tidigt på söndagsmorgonen och han har inte hittats trots omfattande efterspaningar.

Lugn midsommar för Åbopolisen

Enligt polisen firades midsommaren huvudsakligen rätt lugnt i år i Egentliga Finland. Det blev inga större problem i Åbos nattliv, även om krogarna var rätt fullsatta.

Några fall av misshandel och skadegörelse rapporterades och många personer åkte fast för fortkörning i midsommartrafiken, exempelvis på riksväg 8 mellan Åbo och Björneborg.

En del rattfyllerister ertappades också runt om i landskapet.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland