Hoppa till huvudinnehåll

Robin Bengtsson får äntligen uppträda på Allsång på Skansen

Robin Bengtsson
Robin Bengtsson uppträder i första programmet av Allsång på Skansen. Robin Bengtsson Bild: Yle/ Sofie Gammals Allsång på Skansen,Robin Bengtsson

Robin Bengtsson representerade Sverige i Eurovision Song Contest 2017 och i sommar står han på Allsång på Skansen-scenen i det första programmet, den 27 juni.

Robin Bengtsson inledde sin musikkarriär år 2008, då han medverkade i tv-programmet Idol. Efter det har han släppt singlar som bland annat I Don’t Like To Wait och Fired. År 2016 medverkade han första gången i melodifestivalen men föll ut i finalen. I år tävlade han med låten I Can’t Go On och tog hem vinsten.

Att få uppleva Eurovision Song Contest medförde många fina minnen. Robin berättar att bland det bästa med upplevelsen var alla nya vänner han träffade och de härliga stunderna mellan scenuppträdandena.

Robin Bengtsson vann Melodifestivalen 2017.
Robin Bengtsson representerade Sverige i Eurovision Song Contest 2017. Robin Bengtsson vann Melodifestivalen 2017. Bild: Stella Pictures/All Over Press Robin Bengtsson,Melodifestivalen 2017,Melodifestivalen,Eurovision Song Contest 2017,Eurovision Song Contest,Friends Arena,I Can't Go On

När han fick frågan om han vill medverka i Allsång på Skansen blev han jätteglad. Programmet har hängt med Robin sedan barndomen och nu är det äntligen hans tur att få stå på scen.

- Det känns väldigt hedrande att få vara med om en så stor och häftig grej, säger Robin.

Han säger att det är stor skillnad mellan att stå på scen på Eurovision Song Contest och på Allsång på Skansen. Allsång på Skansen är ingen tävling och därför är det inte lika stor press.

På Allsång på Skansen kan man mysa på scen och njuta lite mera.― Robin Bengtsson

- På Allsång på Skansen kan man mysa på scen och njuta lite mera, säger Robin.

Utöver att vara med i Allsång på Skansen, ska Robin ut på Digiloo-turné till 22 städer runt om i Sverige.

Robin Bengtsson intervjuades av Lilian Brunell.

Allsång på Skansen sänds i Yle TV 1 och på Arenan

Allsång på Skansen sänds direkt i Yle TV1 och på Arenan varje tisdag i åtta veckors tid kl.21.00 med start tisdag 27.6.2017. Sändningen refereras på finska av Hanna Pakarinen. Vill du se på programmet utan finskt referat bör du välja svenska som sändningsspråk.

Läs också