Hoppa till huvudinnehåll

Turistbåt sjönk i reservoar i Colombia - nio döda och 28 saknade

Turistbåten El Almirante på väg att kantra, minuterna innan den sjönk i Peñol-reservoaren i nordvästra Colombia. 25.6.2017
Turistbåten El Almirante på väg att kantra, minuterna innan den sjönk i Peñol-reservoaren i nordvästra Colombia. Turistbåten El Almirante på väg att kantra, minuterna innan den sjönk i Peñol-reservoaren i nordvästra Colombia. 25.6.2017 Bild: AFP / Lehtikuva skeppsbrott,Colombia,Sjöolycka

I nordvästra Colombia har åtminstone nio människor drunknat och minst 28 saknas efter att en fullastad turistbåt sjönk i Peñol-reservoaren i staden Guatapé.

Det fanns omkring 170 passagerare ombord på den fyra våningar höga turistbåten El Almirante på söndag eftermiddag då den började sjunka rätt nära hamnen i den konstgjorda sjön Peñol, i staden Guatapé.

- Den sjönk extremt snabbt. Allt hände på några minuter, sade Luis Bernardo Morales, en kapten från brandverket som deltar i räddningsarbetet.

- Vi vet inte om det var ett mekaniskt fel, överlastning eller om det hade med strömmar att göra att den sjönk, tillade Morales.

Räddningsinsatsen fortsätter

Guatapé och sjön där är populär bland både bland colombianska och utländska turister under helgerna. Orten ligger bara ungefär 70 kilometer från storstaden Medellín.

Tiotals fritidsbåtar kom snabbt till undsättning vid förlisningen, men fortfarande pågår en stor räddningsinsats där man letar efter minst 28 saknade.

Tre ungdomar som räddades från turistbåten väntar på nyheter om sina saknade släktingar i Guatapé på söndag kväll.
Tre ungdomar som räddades från turistbåten väntar på nyheter om sina saknade släktingar i Guatapé på söndag kväll. Tre ungdomar som räddades från turistbåten väntar på nyheter om sina saknade släktingar i Guatapé på söndag kväll. Bild: EPA/LUIS EDUARDO NORIEGA A. skeppsbrott,Colombia

Ingen ombord på El Almirante hade flytväst.

En kvinna som överlevde förlisningen berättade för i en tv-intervju att det fanns många barn ombord och att båten var överfull.

I sociala medier har det spridits videoklipp på hur båten kränger och människor på soldäcket försöker krypa ner medan båten börjar sjunka.

Källor: AFP, AP

Läs också